RECORD: Peste 17.000 de ploieşteni au cerut ajutoare de încălzire

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ploieştenii s-au îmbulzit să depună actele Foto: Alex Policală
Ploieştenii s-au îmbulzit să depună actele Foto: Alex Policală

Iarna grea care se anunţă şi în primul rând criza financiară sunt motivele care au determinat mii de ploieşteni să solicite în această iarnă ajutoare de încălzire de la stat. Dacă anul trecut au fost peste 12.000 de cereri, de această dată numărul doritorilor a sărit de 17.000

Peste 17.000 de ploieşteni au cerut ajutoare de încălzire de la stat. Înscrierile continuă la Administraţia Serviciilor Sociale Comunitare Ploieşti, însă cei care depun acum dosare mai pot beneficia de ajutoare abia începând cu luna decembrie. Aproape 11.000 de oameni au cerut ajutoare pentru plata energiei termice. 4.000 au cerut pentru gaze, iar peste 1.000 au solicitat bani pentru plata lemnelor.

Conform legii, de această facilitate pot beneficia familiile cu venituri pe cap de membru de până la 615 lei, în cazul ajutorului la lemne şi gaze, respectiv de maxim 786 de lei pentru termie. De asemenea, la termie, pot beneficia şi persoanele singure cu venituri de până la 1.082 de lei. O altă noutate este că, în acest an, primăriile trebuie să facă anchete sociale la 60% din cei care depun dosare, pentru a stabili dacă întrunesc condiţiile.

Numărul doritorilor este mult mai mare decât iarna trecută, când au beneficiat de aceste ajutoare puţin peste 12.000 de ploieşteni.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Prahova, click pe poza de mai jos:

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite