Un ploieştean care aleargă după o aprobare acuză conducerea Primăriei de abuz şi interese ascunse

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ciprian Tănase aleargă de doi ani pentru o aprobare
Ciprian Tănase aleargă de doi ani pentru o aprobare

Un om de afaceri din Ploieşti, care aşteaptă de vreo doi ani o aprobare pentru un plan urbanistic de detaliu, reclamă că reprezentanţii Primăriei îi amână proiectul cu rea-voinţă, pentru a favoriza un vecin, fost coleg de partid cu viceprimarul municipiului

Ploieşteanul Ciprian Tãnase, care deţine mai multe afaceri în municipiu, acuzã cã autoritãţile locale îi pun beţe-n roate şi îi blocheazã cu rea-voinţã proiectul de extindere a unei cofetãrii. Omul de afaceri spune cã viceprimarul Cristi Dumitru, cel care coordoneazã partea de urbanism, ar încerca sã-şi ajute un apropiat care are un interes direct în zonã.

Firma Acapulco, pe care Tănase o deţine, a solicitat de la Consiliul Local Ploieşti aprobarea unui plan urbanistic de detaliu, necesar pentru construirea unei clădiri noi, în continuarea celei existente pe strada I.L. Caragiale şi la acelaşi nivel de înălţime. Dacă imobilul va fi ridicat, va bloca parţial vizibilitatea către o casă de schimb valutar situată gard în gard. Aceasta este deţinută de consilierul judeţean Adrian Bălănescu, fost coleg de partid cu viceprimarul Ploieştiului, Cristian Dumitru, până de curând, înainte ca vicele să treacă de la PNG la PNL. Cei care-i mai cunosc pe cei doi spun cã, pe lângã faptul cã sunt foşti colegi de partid, Bãlãnoiu şi Dumitru ar fi, în primul rând, amici. În aceastã situaţie, a apãrut ipoteza conform cãreia viceprimarul ar bloca intenţionat demersul.

Proprietarul spune cã s-a lovit de refuzul autoritãţilor locale, aşa cã a atacat în instanţã Consiliul Local Ploieşti şi a obţinut o hotãrâre definitivã şi irevocabilã, pronunţatã pe 17 mai anul curent, care obligã CL-ul sã supunã la vot proiectul privind aprobarea planului urbanistic de detaliu. Propunerea a intrat, pânã acum, de patru sau cinci ori pe ordinea de zi, dar a fost amânată sau respinsă.

„Am fost acuzat c-aş avea un parti pris cu omul respectiv. La ultimul vot nu am participat. Acest proiect a fost refuzat de toţi consilierii, de mai multe ori, asta înseamnã cã este ceva în neregulã cu el. La Primãrie a sosit o adresã prin care am fost informaţi cã existã un litigiu între cei doi vecini. Oricum, din principiu, eu m-am abţinut la multe proiecte de acest gen, pentru cã nu susţin construirea de clãdiri înalte în zona centralã a Ploieştiului", a explicat Cristian Dumitru, viceprimarul Ploieştiului.

„Terenul pe care vrem să construim este în proprietatea noastră, în prezent e ocupat de o terasă. Proiectul a primit aviz favorabil în Comisia de Urbanism. Practic, am toate avizele necesare, îmi lipseşte aprobarea planului urbanistic de detaliu. Au fost vreo şapte-opt luni în care n-au vrut sã punã proiectul pe ordinea de zi. Mi-au şi expirat avizele, am fost nevoit sã alerg dupã unele noi. Am depus şi o scrisoare cãtre primar, în care i-am transmis cã se fac presiuni. Bãnuiala noastrã este cã viceprimarul încearcã sã-l ajute pe fostul sãu coleg de partid, sã nu-i luãm soarele, cum se spune, cu noua construcţie“, s-a plâns Ciprian Tănase.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite