Răchită: „Jandarmii au lovit inclusiv copii, bătrâni, femei“ UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oficialii petrolişti critică decizia Comisiei de Disciplină a LPF, care a decis sancţionarea clubului după incidentele de la meciul cu Rapid. Managerul Valeriu Răchită a anunţat ieri, într-o conferinţă de presă, că a depus deja o plângere la conducerea Jandaermeriei, reclamând excesul de zel al forţelor de ordine

Prezent la conferinţa de presă de ieri, Valeriu Răchită s-a arătat extrem de supărat pe decizia LPF şi pe Jandarmerie, după incidentele de la Buzău. „Dacă spun ce gândesc, iau doi ani de suspendare. Suntem lăsaţi fără spectatori, deşi nu avem vreo vină. Trebuie să plătim amenzi nevinovaţi, pentru că petardele au fost aruncate de rapidişti. Nu ştiu de unde fac rost de aceşti bani, vom face apel la decizie. Plătim chirie, 5.000 de euro, plătim firmă de pază, stadionul are camere, să fie prinşi cei care au aruncat petarde şi pedepsiţi, nu clubul! Trebuie să fac rost de aceşti bani, pentru că amenzile nu pot fi plătite din bani publici, sunt foarte supărat pe ceea ce s-a întâmplat, s-a ajuns să se dea cu gaze lacrimogene în incinta autobuzelor. Jandarmii de la Buzău au lovit inclusiv copii, bătrâni, femei. Am făcut o plângere la Bucureşti, la conducerea Jandarmeriei, pentru o anchetă", a declarat managerul clubului ploieştean.

UPDATE 17.15: Conducerea „lupilor“ a avut, ieri seară, o întâlnire cu suporterii, pentru a discuta despre a doua amendă încasată de club în doar trei etape. La final, reprezentanţii grupării au afirmat, încă o dată, că sunt 100% de partea fanilor. „Suporterii şi-au spus punctul de vedere, ni l-am spus şi noi şi am observat că vorbim aceeaşi limbă. Am făcut un protest comun, aşteptăm concluziile Jandarmeriei. Ei nu au creat probleme la Buzău, nici înainte, nici în timpul meciului, nici după el, au fost provocaţi de jandarmi", ne-a deeclarat Alexandru Crângu, preşedintele clubului.

Mai mulţi suporteri şi-au scos deja certificate medico-legale în urma ciomăgelii de la Buzău. Pe lângă petiţia lansată pe internet, fanii vor să ceară şi ajutorul Amnesty International, fundaţie specializată în apărarea drepturilor omului.

CITIŢI AICI CE SANCŢIUNI A DISPUS COMISIA DE DISCIPLINĂ

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Prahova, click pe poza de mai jos:

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite