Mămicile din Prahova au lansat petiția „Vrem spitale de STAT precum cele de la PRIVAT“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Petiția este adresată întregului personal medical de la Maetnitate și Spitalul de Pediatrei Ploiești (foto arhivă)
Petiția este adresată întregului personal medical de la Maetnitate și Spitalul de Pediatrei Ploiești (foto arhivă)

Sătule de condițiile din spitalele prahovene, de maniera în care sunt tratate atunci când ajung aici, în calitate de paciente sau cu micuții lor, mai multe mămici din județ au lansat, online, o petiție prin care cer ca în unitățile sanitare de stat să fie la fel ca în cele din mediul privat.

Solicitarea este adresată conducerilor, cât și întregului personal de la Maternitatea și Spitalul de Pediatrie din Ploiești.

Petiția, inițiată de comunitatea de mămici din întreg județul Prahova, promovată online și care poate fi  completată și semnată tot în spațiul virual, are ca obiectiv „combaterea relelor tratamente, a condițiilor și a situațiilor absolut jenante, de-a dreptul traumatizante și uneori la limita legii, la limita drepturilor omului și a bunului simt cu care se confruntă ca pacienți în unitățile sanitare menționate mai sus", după cum subliniază semnatarele acestei solicitări.

Mămicile prahovene susțin că petiția lor este rezultatul experiențelor negative cu care s-au confruntat în spitalele prahovene, unde au fost tratate discriminatoriu, neglijent, superficial, iar în unele cazuri pentru a beneficia de îngrijirile medicale corespunzătoare s-au văzut nevoite să se folosească de anumite relații sau să ofere șpagă.

„Pentru că aproape întotdeauna aceste comportamente din partea cadrelor medicale se justifică prin deja binecunoscutul clișeu «așa e în România, astea sunt condițiile, statul e de vină» ,dorim să tragem un semnal de alarmă prin acest demers asupra faptului că sănătatea, bunul-simț și buna creștere, buna deontologie și profesionalismul curat, într-o țară ce se vrea a fi democratică, NU TREBUIE să poarte nicio culoare politică și NU trebuie să fie oferite condiționat de zilnica și aberanta ȘPAGĂ", completează mămicile care au avut inițiativa și au semnat acest apel.

În continuare, părinții completează faptul că nu sunt de acord, printre altele, cu maniera superficială de realizare a investigațiilor medicale, în unele cazuri acest fapt soldându-se cu diagnostice greșite, cu administrarea unor medicamente puternice fără analize, în prealabil, mai ales la copii. De asemenea, cer ca personalul medical să acorde mai multă atenție în privința ajutorului și educației alăptării la sân, ținând cont că multe mame pleacă din spital fără a ști cum să-și hrănească, în mod natural, bebelușul.  

De asemenea, semnatarele amintesc și de faptul că femeile în travaliu sunt lăsate ore întregi, în salon, nesupravegheate, dar și de cazuri când internarea, în loc să le facă bine, le-a înmulțit numărul bolilor atât părinților, cât și copiilor, din cauza infecțiilor intraspitalicești.

Toate plângerile și cerințele mămicilor din Prahova, care-și doresc să aibă parte de aceleași condiții pe care le întâlnesc în unitățile sanitare private, contractost, să le aibă și în cel de stat unde cotizează lunar, le puteți citi, completa și semna pe Vrem spitale de STAT precum cele de la PRIVAT

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite