Cei mai studioşi dintre prahovenii cu dizabilităţi pot obţine premiul anului!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Persoanele cu handicap, care au studiile finalizate, se pot reintegra mai uşor în societate (foto: arhiva personală E. Garnier)
Persoanele cu handicap, care au studiile finalizate, se pot reintegra mai uşor în societate (foto: arhiva personală E. Garnier)

Înscrierile în „Gala persoanelor cu dizabilităţi“ au intrat pe ultima sută de metri. Competiţia este destinată celor care îşi înving handicapul, dar şi persoanelor care vin în sprijinul acestei categorii defavorizate.

Ediţia de anul acesta se desfăşoară sub titulatura „Educaţie fără bariere" şi va avea cinci categorii de premiere:

„Oameni cu desăvârșire", dedicată persoanelor cu dizabilități care au avut împliniri remarcabile în context educativ,

„Angajatorii abilității", pentru angajatorii de pe piața liberă a muncii care au inclus persoanele cu dizabilități în activitatea lor,

„Promovează abilitatea", dedicată ziariștilor și media care au prezentat corect și au susținut cauza persoanelor cu dizabilități,

„Porți deschise " pentru instituțiile și companiile care au înțeles că accesibilizarea sediilor pentru persoane cu dizabilități nu trebuie să rămână doar pe hârtie

„Școala tututor abilităților"  pentru a premia eforturile unităților de învățământ de integrare a persoanelor cu dizabilități.

„În acest an s-a pus accent pe educaţie pentru că, de-a lungul anilor, am constatat că persoanele cu handicap se confruntă cu problema integrării sociale şi din cauza lipsei studiilor. În cazul multora dintre ei problemele fizice sunt impedimentul major în acest sens. Noi vrem să prezentăm pe acele persoane care au reuşit în ciuda invalidităţii lor. De asemenea vrem să scoatem în evidenţă şi pe cei care i-au ajutat şi-i ajută pe aceşti oameni să aibă o viaţă normală în societate", ne-a declarat Mirela Cîrlan, coordonator de proiect în cadrul Fundaţiei Motivation, punctul de lucru din Ploieşti.

Înscrierile se pot face până pe 9 noiembrie, pe site-ul www.incluziune.org, jurizarea concurenţilor făcându-se în perioada 10-25 noiembrie.

Câștigătorii vor fi anunțați în cadrul Galei Persoanelor cu Dizabilități, care va avea loc în seara zilei de 29 noiembrie.

Fiecare categorie va fi evaluată de un juriu separat, alcătuit din persoane care, prin activitatea și dedicarea lor, au realizări în domeniul respectiv.

Competiţia organizată de ActiveWatch - Agenţia de Monitorizare a Presei şi Fundaţia Motivation România.

În Prahova sunt înregistrate aproape 3900 de persoane cu handicap.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Prahova, click pe poza de mai jos:

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite