Ploieşti: Soţia lui Păunescu a închis pensiunea de la Breaza

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pensiunea Casa Roşie din Breaza - foto www.pensiuni-turistice.ro
Pensiunea Casa Roşie din Breaza - foto www.pensiuni-turistice.ro

La câţiva paşi de centrul oraşului prahovean Breaza se află o vilă cochetă unde, până nu de mult, activa o pensiune de trei margarete. I-a aparţinut poetului Adrian Păunescu. Astăzi, pensiunea e închisă, iar zidurile părăsite îşi plâng stăpânul plecat dintre cei vii, relatează ziarul Click.

Până în urmă cu o lună, Pensiunea „Casa roşie" vuia de murmurul clienţilor veniţi din toate colţurile ţării să petreacă în restaurantul lui Adrian Păunescu. După ce starea poetului s-a înrăutăţit, porţile pensiunii „Casa roşie" au fost zăvorâte, iar angajaţii au fost obligaţi să se mute la un alt motel din Breaza, „Casa Ianoş".

 „Cea care se ocupa, totuşi, de treburile administrative ale pensiunii era soţia lui, Carmen. Păunescu intra, schimba câteva vorbe cu noi, stătea la masă cu clienţii care îl luau cu asalt, apoi se retrăgea într-una din camere, rezervată pentru el. Niciodată nu evita o discuţie cu vreun admirator. Mai mult, obişnuia să le dăruiască volume de poezii cu dedicaţie sau vreun număr din revista Flacăra", le-a spus Elena, una dintre fostele angajate, reporterilor Click.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite