Pedofilul din Ploiești încearcă să tergiverseze procesul de viol FOTOGALERIE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La termenul fixat marți la Tribunalul Prahova, Marius Frumuzache a cerut un nou avocat, unul ales, care să-l reprezinte mai departe, în proces.

Așteptare îndelungată, ieri, la Tribunalul Prahova, unde pe ordinea de zi figura al doilea termen al procesului de viol în care este judecat Marius Costin Frumuzache, pedofilul din Ploiești. În luna iunie, acesta a îngrozit orașul după ce a violat o fetiță în vârstă de numai 10 ani din cartierul Malu Roșu. Ulterior, s-a dovedit că acesta mai încercase să abuzeze de două copile, de vârste apropiate, o dată în 2010, dar și pe 1 iunie 2011. Pe 3 iulie a fost capturat.

Pe 13 septembrie, la primul termen de fond al procesului, Frumuzache a cerut să-i fie înlocuită măsura de arestare preventivă cu cea a internării medicale, cerere respinsă ca inadmisibilă de către judecător. Tot atunci, judecata s-a terminat rapid din cauza faptului că reprezentanții Spitalului de Obstetrică Ginecologie din Ploiești, unitate în care fusese internată victima, nu se constituiseră ca parte civilă în proces.

image

CLICK PE IMAGINI PENTRU MAI MULTE FOTO DE LA PROCES

Tertipuri procesuale

Din momentul în care a fost prins, Frumuzache a încercat de nenumărate ori să scape de judecată. A cerut, înainte de debutul pe fond al procesului, să fie judecat în stare de libertate, iar măsura să fie înlocuită cu cea a interdicției de părăsi localitatea, a făcut un recurs când a fost refuzat, iar ulterior și l-a retras, și-a concediat avocatul din oficiu și a cerut unul ales, apoi a încheiat amiabil contractul de reprezentare pe care îl avea cu acesta.

Ieri, la al doilea termen al procesului, a încercat o altă stratagemă. Deși toate procedurile erau îndeplinite, iar toate părțile prezente, Frumuzache a cerut un apărător ales în locul celui din oficiu pe care îl obținuse între timp. „Impresia noastră este că încearcă tergiversarea procesului cu toate aceste cereri, un nou termen a fost fixat pe 26 octombrie", ne-a declarat avocata unei dintre părțile vătămate, Luminița Gaborfi.

Victima nu va fi audiată

Programat la proces la orele prânzului, Frumuzache și-a făcut ieri apariția, încătușat și flancat de gardieni, într-o bluză albă și un pantalon de trening, cu aceeași figură spășită pe care o „ia" în toate aparițiile publice. În boxa acuzaților, la doar câțiva metri de părinții și rudele victimelor sale, acesta nu a schițat nici un gest către aceștia și părea extrem de ocupat de comunicarea cu avocatul pentru care, de altfel, peste doar câteva minute, a cerut înlocuirea. A avut de mai multe ori nevoie ca judecătorul să repete întrebările care îi erau adresate, iar liniștea și seninătatea de pe chipul său erau într-o contradicție evidentă cu gravitatea cazului în care este anchetat.

Preocuparea lui, în scurtul răstimp cât a durat judecata, a fost aceea de a se informa dacă sunt depuse la dosar anumite acte și întrebări despre o evaluare psihologică adusă ieri ca probă de către avocații acuzării. „Am depus la dosar o evaluare psihologică a victimei pentru a evita audierea și expunerea ei publică în proces", ne-a mai spus Lumința Gaborfi.

Oroarea și tristețea care se putea citi pe chipurile părinților fetițelor, victimele lui Frumuzache, sunt de nedescris.

Rudele violatorului s-au făcut nevăzute

În sala de judecată a fost prezentă ieri și sora pedofilului, însă aceasta a părăsit tribunalul când a observat că sunt prezenți părinții copilelor, dar și foarte multă presă. Ca martori ar fi trebuit audiați ieri și doi dintre membrii Bisericii Metanoia, unde Frumuzache ar fi activat o perioadă și de unde ar fi plecat informațiile temeinice care au dus la prinderea violatorului, însă judecătorul le-a cerut să aștepte afară, iar ulterior nici nu a mai fost nevoie de prezența lor, în condițiile în care procesul s-a amânat.

La ieșirea din sala de judecată, Frumuzache a încercat din răsputeri să se ferească de aparatele de fotografiat și camerele video.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Prahova, click pe poza de mai jos:

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite