Pedofilul din Ploieşti nu mai vrea la „nebuni“. A cerut instanţei să fie menţinut în arest

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pedofilul a fost foarte iritat de prezenţa presei
Pedofilul a fost foarte iritat de prezenţa presei

Marius Frumuzache, individul care a violat o fetiţă de zece ani în luna iunie a acestui an, s-a confruntat, astăzi, cu părinţii victimelor sale la Tribunalul Prahova, după trei termene de judecată în care s-a pus în discuţie  menţinerea sa în arest preventiv sau alegerea unui alt avocat. Şedinţa a fost secretă, iar la final inculpatul a cerut să rămână după gratii.

Înainte de sosirea inculpatului un grup de şapte persoane au organizat un protest fără scandări în faţa Tribunalului Prahova. Singurul semn distinctiv au fost tricourile albe. Aceştia au solicitat judecarea corectă şi fără indulgenţă a lui Frumuzache. „Încercăm să tragem un semnal de alarmă pentru ca astfel de indivizi să nu fie lăsaţi în libertate", a spus Mihai Păun, unul dintre participanţii la această acţiune. Printre aceştia s-a aflat şi tatăl uneia din fetiţele agresate, Vasile Dumitru, care e constituit parte civilă în acest proces.

Sper să-l pot ierta pe acest individ, care trebuie condamnat la pedeapsa maximă de 25 de ani de puşcărie. Fetiţa mea şi-a revenit parţial, însă încă mai are teamă de a rămâne singură în casă. Sunt traume care se vor estompa doar în timp", ne-a declarat acesta. Faţă de alte dăţi, gardienii care l-au adus pe violator în sala de judecată au fost mai riguroşi aducând şi patru jandarmi să-l escorteze. Tot aceştia s-au legat de unul dintre protestatari care a început în sala de judecată să scrie pe o tabletă electronică, şi care conform părerii jandarmilor putea să înregistreze imagini şi sunet.

Şedinţa a început cu evacuarea sălii

După ce s-a constatat că Marius Frumuzache nu are avocat şi nici rude în sală, Instanţa i-a dat unul din oficiu, şi conform normelor procedurale a evacuat apoi sala timp de 15 minute cât a durat audierea martorilor părţilor vătămate, astfel că mărturiile lor nu au fost făcute publice. Frumuzache arunca priviri speriate în spatele sălii unde nu venise nicio rudă sau prieten. Resemnat a stat apoi cu faţa în palme, răspunzând monosilabic doar când era solicitat. Pentru că nici nu apucase să discute cu inculpatul, avocatul a mai încearcat să tragă de timp, dar judecătorul a replicat că acesta a avut timp suficient să-şi găsească unul.

Preşedintele instanţei consideră că procesul de judecare, având în vedere şi presiunea publică, trebuie să se petreacă mai rapid. La final, avocatul inculpatului a cerut pentru clientul său ridicarea măsurii arestului preventiv şi internarea clientului său într-o clinică pentru afecţiuni psihice, aşa cum a mai încercat şi cu două termene în urmă. Marius Frumuzache, în contradicţie cu propriul său apărător a cerut judecătorului să fie menţinut în continuare în arest preventiv, fără să motiveze de ce. La fel au solicitat şi părţile vătămate.

Se pare că inculpatul încearcă să se folosească de toate portiţele legii pentru a amâna luarea unei decizii de condamnare, mai ales că dosarul său este extrem de complicat şi incrimnator încât ar fi fost refuzat de mai mulţi avocaţi. Conform unor zvonuri acesta ar avea tratament prefenţial în penitenciarul de la Mărgineni, şi că sta singur în celulă. Avocatul şi inculpatul vor mai avea şansa să se cunoască la începutul lunii viitoare pentru a-şi pune de acord pledoaria comună, şi vor compărea în faţa instanţei în data de 16 noiembrie.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Prahova, click pe poza de mai jos:

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite