Zeci de copii sunt internaţi zilnic, cu viroze respiratorii, la Spitalul de Pediatrie din Ploieşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Schimbările bruşte de temperatură au umplut paturile de la Pediatrie (foto: Mihai Ciobanu)
Schimbările bruşte de temperatură au umplut paturile de la Pediatrie (foto: Mihai Ciobanu)

Schimbările bruşte de temperatură din ultimele zile au umplut saloanele Spitalului de Pediatrie din Ploieşti, unde zeci de micuţi cu viroze respiratorii au fost internaţi.

Potrivit medicilor, specifice sezonului sunt, în principal, afecţiunile respiratorii cu intensitate mai mică sau mai mare în funcţie de rezistenţa organismului. Şi odată cu începerea anului şcolar şi, implicit, desfăşurării activităţii în colectivităţi, riscul de îmbolnăvire este crescut.

Pediatrii îi sfătuiesc pe părinţii care au copiii răciţi să nu le administreze antibiotice, întrucât le fac mai mult rău decât bine, ştiindu-se că astfel de pastille nu omoară virusul, iar un astfel de tratament este inutil.

În aceste cazuri se administrează antitermice antiinflamatorii, de tip Paracetamol, Nurofen care doar scad febra, dar şi antivirale. Temperatura optimă din locuinţă trebuie să fie undeva la 19-21 de grade, iar copilul nu trebuie „înfofolit".

„Această temperatură asigură o respiraţie bună, nu generează multiplicarea germenilor respiratori. În cazul în care în casă avem peste 25 de grade, iar afară este foarte frig, în momentul în care copilul schimbă mediul se poate îmbolnăvi mult mai uşor din cauza acestei diferenţe", a declarat, pentru valeaprahoveitv.ro, Minerva Stanciu, medic primar pediatru.

De asemenea, trebuie consummate multe lichide, fructe şi legume proaspete.

Ca măsură preventivă este recomandată vaccinarea antigripală, care pentru copii este gratuită.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Prahova, click pe poza de mai jos:

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite