Pedepse ciudate date de instanţă. Un cămătar trimis să muncească la creşă, iar un pedofil, la casa de cultură

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Instanţa a decis pedepse de muncă în folosul comunităţii pentru cămătari şi pedofili
Instanţa a decis pedepse de muncă în folosul comunităţii pentru cămătari şi pedofili

Un bărbat din Urlaţi, condamnat la închisoare cu suspendare după ce a fost găsit vinovat pentru complicitate la cămătărie şi şantaj, a fost trimis să muncească în folosul comunităţii la creşa din localitatea de domiciliu. Decizia aparţine Judecătoriei Ploieşti şi nu este una defenitivă.

Un bărbat din Urlaţi, condamnat la închisoare cu suspendare după ce a fost găsit vinovat pentru complicitate la cămătărie şi şantaj, a fost trimis să muncească în folosul comunităţii la creşa din localitatea de domiciliu. Decizia aparţine Judecătoriei Ploieşti şi nu este una definitivă.

Nu este singura condamnare inadecvată dată de instanţele din Prahova. În urmă cu un an, un inginer din Câmpina, găsit vinovat pentru pronografie infantilă, a primit drept pedeapsă şaizeci de zile de muncă în folosul comunităţii la Casa de Cultură din Comarnic, iar un alt bărbat din Breaza, trimis în judecată pentru tentativă de omor, a fost condamnat, pe fond, la închisoare cu suspendare, iar ca pedeapsă suplimentară, a fost trimis la muncă fără plată la Biblioteca din Câmpina.

Florin Daniel Dobre a fost arestat la sfârşitul anului 2015, în urma unor percheziţii care au fost făcute de poliţiştii prahoveni la cămătarii din Urlaţi. La un an de la trimiterea în judecată, Dobre şi-a primit pedeapsa: un an şi zece luni de închisoare cu suspendare, trei ani de zile, termen de supraveghere, iar ca pedeapsă complementară “inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 de zile la Primăria oraşului Urlaţi sau Creşa Urlaţi, în condiţiile stabilite de instanţă, afară de cazul în care, din cauza stării de sănătate, nu poate presta această muncă,” conform portalului Judecătoriei Ploieşti.

Pedofil, la Casa de Cultură

Nu este singura sentinţă dată de instanţele prahovene care par inadecvate, având în vedere că infractori periculoşi sunt trimişi să lucreze în instituţii unde se află copii sau adolescenţi. În primăvara anului 2015, Tribunalul Prahova decide că un inginer din Câmpina, Felix Moga, trimis în judecată de DIICOT – Serviciul Teritorial Ploieşti,  este vinovat de pornografie infantilă prin sisteme informatice. Bărbatul primeşte o condamnare de doi ani de închisoare cu suspendare, dar şi o pedeapsă complementară de 60 de zile de muncă neremunerată în folosul comunităţii. Judecătorul din cadrul Tribunalului Prahova decide ca Moga să presteze această muncă la Casa de Cultură din Comarnic.

Agresor, la bibliotecă

O sentinţă similară a fost dată, în luna mai a acestui an, de aceeaşi instanţă din Prahova, care a decis ca Robert Nistorescu, un bărbat din Breaza, găsit vinovat pentru tentativă de omor, să fie condamnat la doi ani şi nouă luni de închisoare cu suspendare. Pentru a se reintegra social, agresorul ar fi trebuit să meargă, prin decizia aceleiaşi instanţe, să presteze muncă neremunerată la Biblioteca  „Dr. C. I. Istrati” Câmpina. Această sentinţă a fost anulată însă în urma apelului declarat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova, iar Nistorescu a primit în final o pedeapsă de şase ani de închisoare cu executare.

Pe aceeaşi tema: 

VIDEO Percheziţii în Ploieşti, la suspecţi de şantaj şi cămătărie. Au ameninţat prahoveni cu violenţe pentru a le da bani

VIDEO Bătaie pe viaţă şi pe moarte la Titu. Interlopii au lovit cu ranga în cap un bărbat care ţinea în braţe un bebeluş de 3 luni. „Vor taxă de protecţie“ UPDATE

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite