Spitalul Judeţean din Ploieşti s-a „înnoit“ din donaţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti a ajuns, ieri, o donaţie de paturi, saltele şi ustensile medicale din partea unei fundaţii din Germania. Acestea au fost transportate de la o clinică din Passau. Deşi toate obiectele sunt la mâna a doua, ele sunt într-o stare mult mai bună decât dotările existente, aşa că reprezentanţii unităţii medicale prahovene s-au arătat încântaţi de cadou.

„Toate sunt într-o stare generală foarte bună, unele sunt aproape noi. Chiar un ajutor foarte preţios! Au telecomenzi pentru reglare, plus tăblii laterale care se ridică. Sunt foarte practice, utile pentru secţiile cu probleme, terapie intensivă, neurologie, neurochirurgie şi cardiologie. În acest moment, putem spune că din locaţia Nord a spitalului au dispărut acele paturi antice, din metal", ne-a mărturisit Florin Puşcariu, directorul medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă.

Ieri, au sosit, printre altele, 36 de paturi şi 18 saltele. Donaţia face parte dintr-un program mai amplu, în cadrul căruia au mai ajuns la Judeţean până acum, în acest an, încă 80 de paturi de spital din Germania. Şi în anul 2010, Centrul de Integrare prin terapie ocupaţională a persoanelor adulte cu handicap - Tătărăi, comuna Poienarii Burchii, a beneficiat de o donaţie similară, în valoare de 20.000 de euro.

Germanul Georg Wagner, cel care a intermediat transportul, face asemenea donaţii în Prahova încă din 1994. „Strângerea şio depozitarea acestor paturi reprezintă foarte multă muncă, dar o facem cu plăcere. Ne ajută şi locuitorii acelei zone. Am ales Prahova întrucât cel mai bun prieten al meu este de aici. Am lucrat împreună la un spital din Germania şi mi-a vorbit mult despre România", a povestit Wagner.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Prahova, click pe poza de mai jos:

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite