Valea Prahovei, preferată de mii de români pentru petrecerea Crăciunului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mii de turişti petrec Crăciunul pe Valea Prahovei. Împătimiţii sporturilor de iarnă se pot da cu schiurile la Azuga, unde stratul de zăpadă măsoară aproape 30 de centimetri. În Ajunul Crăciunului a fost aprinsă, în premieră, şi instalaţia pe pârtia Kalinderu 1 din Buşteni.

La Azuga sunt puse în funcţiune teleschi-ul şi babyschi-ul atât pe pârtia Cazacu, cât şi pe Sorica. Aproape 30 de centimetri măsoară şi stratul de zăpadă de pe pârtia Valea Dorului din Sinaia.

Sute de persoane l-au aşteptat, aseară, pe Moş Crăciun la Buşteni, unde pe pârtia Kalinderu 1 s-a făcut...lumină. A fost aprinsă pentru prima dată instalaţia nocturnă de aici.

Stratul de zăpadă de aici măsoară 20 de centimetri, iar pârtia are amenajată şi un perimetru pentru sănii.  

Zăpadă să fie pentru că pârtii sunt pe Valea Prahovei! Săptămâna viitoare, spre exemplu, în Buşteni, va fi inaugurat sezonul de schi şi pe pârtia Kalinderu 2. Aceasta are o lungime de 1100 metri, o lăţime de 50 metri şi o înclinare de 27%. Noua pârtie este dotată cu instalaţie de nocturnă, dar şi cu tunuri pentru zăpadă artificială şi va fi inaugurată în acest sezon. În paralel, funcţionează şi vechea pârtia Kalinderu, destinată atât avansaţilor, cât şi începătorilor.

Staţiunea Buşteni deţine şi singurul Fun Park de pe Valea Prahovei, funcţional atât vara, cât şi iarna. Parcul este dotat cu o sanie-tobogan, carusel, snowtubing, are o pâtie sintetică de schi pentru începători şi o bandă transportoare. Instalaţiile funcţionează şi pe timpul nopţii, parcul fiind dotat cu nocturnă, iar tariful este 5 lei/tură.

Tradiţii, respectate şi la hotel

Atmosfera a fost una de neuitat şi în hotelurile din cele trei staţiuni prahovene, unde turiştii au avut parte o masă pe cinste cu bucate tradiţionale şi au fost colindaţi. La unele unităţi de cazare, aceştia au fost vizitaţi şi de către Moş Crăciun.

Sărbătorile din acest an sunt extreme de profitabile pentru operatorii din turism, ţinând cont că de Crăciun, gradul de ocupate în hotelurile, cabanele şi pensiunile de pe Valea Prahovei este de 95%. De asemenea, şi pentru Revelion, puţine locuri au rămas neocupate.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

image
Ploieşti



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite