Topul „muţilor“ din Parlament. Deputaţii Florin Anghel şi Răzvan Ţurea au luat cuvântul doar la depunerea jurământului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La trei ani de la preluarea mandatului în Parlamentul României, unii deputaţi şi senatori de Prahova nu s-au remarcat în niciun fel prin activitatea legislativă.

Spre exemplu, Florin Anghel şi Răzvan Ţurea, aleşi în circumscripţiile din Prahova au avut o singură luare de cuvânt înregistrată când au depus jurământul.

Florin Anghel a atras atenţia, însă, prin maniera în care şi-a construit o avere impresionantă care l-a propulsat în rândul celor mai bogaţi români. La afacerile extrem de profitabile cu statul, Anghel se situează pe poziţia a treia în rândul parlamentarilor care au obţinut, în 2010, venituri considerabile din astfel de oportunităţi după liberalul Mihai Lupu şi social-democratul Florin Constantinescu.

Cel mai recent scandal în care i-a fost invocat numele este cel de trimitere în judecată a soţiei sale de către procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată. Prima înfăţisare din procesul Danielei Victoriţa Anghel va avea loc pe 27 septembrie 2011. Anghel este de asemenea unul dintre liderii prahoveni care şi-a schimbat cel mai des formaţiunea politică.

Un alt „mut" din Parlament este şi deputatul independent Răzvan Ţurea, care a ajuns în Legislativ pe listele PSD-ului, formaţiune la care a renunţat. Conform situaţiei de pe site-ul oficial al Parlamentului României şi Ţurea a avut o singură luare de cuvânt, atunci când a depus jurământul de credinţă.

Parlamentarul rămâne un necunoscut şi în rândul locuitorilor din Colegiul 6 în care a fost ales. „Ţurea?! Nu ştiu cine e. N-am auzit de numele ăsta. N-am ştiut că e deputat. De fapt în afară de vreo doi-trei chiar nu ştiu cine sunt parlamentarii prahoveni", ne-a spus Gabriel Miron.

Surprinzător, pe locul al treilea în acest top se situează deputatul PNL Adriana Săftoiu, fost consilier prezidenţial. Deşi este foarte vocală pe micul ecran, fiind prezentă la diverse dezbateri televizate, în Parlament doar de opt ori a luat cuvântul în cei trei ani de mandat.

Nici Andrei Sava nu este unul dintre membrii foarte activi ai Parlamentului, dar s-a făcut cunoscut în urma scandalurilor legate de fals în declaraţii şi a unei divergenţe pe care a avut-o cu doi tineri, în Iaşi.

Şi-n Senat e tăcere!

În schimb, onoarea deputaţilor prahoveni este „salvată" de Roberta Anastase, preşedintele Camerei Deputaţilor, care a înregistrat aproape 3.500 de luări de cuvânt. De asemenea s-a făcut remarcată în acest mandat şi în urma scandalului privind fraudarea numărării voturilor la „Legea Pensiilor".

Şi în cealaltă Cameră, reprezentanţii prahovenilor au fost foarte tăcuţi. Social-democraţii Iulian Bădescu şi Daniel Savu au luat cuvântul în Plen de numai patru ori. La polul opus se situează Teodor Meleşcanu, care are aproape 650 de discursuri ţinute în faţa colegilor săi în acest mandat. 

Prahova este reprezentată în acest mandat de către 17 parlamentari, aleşi prin vot uninominal, dintre care 12 deputaţi şi cinci senatori.

Cine minte?

În urma materialului apărut despre „muții" din Parlament, Argentina Costache, șeful de cabinet al senatorului Daniel Savu ne-a sesizat că informațiile prezentate de noi nu sunt cele reale. Conform acesteia, site-ul www.cdep.ro nu prezintă date actualizate despre activitatea parlamentarilor PSD Daniel Savu și Iulian Bădescu și ne-a sfătuit să consultăm site-ul www.senat.ro . Deși sunt „la fel" de oficiale, cele două pagini-web care aparțin Parlamentului României prezintă date total diferite despre activitățile senatorilor și deputaților. Dacă mai sus v-am prezentat situația pe care am regăsit-o pe  www.cdep.ro și care ar fi trebuit să coincidă cu cea de pe www.senat.ro, în realitate lucrurile stau cu totul altfel.

Conform ultimului site, Iulian Bădescu are 16 luări de cuvânt, Daniel Savu 23. Dar și cu aceste cifre, cei doi rămân tot pe ultimele poziții în ce privește topul luărilor de cuvânt în Plen (capitol la care ne-am raportat în cazul fiecărui parlamentar de Prahova amintit în text). Pe primul loc rămâne Teodor Meleșcanu cu 224 luări de cuvânt spre deosebire de 650 câte are consemnate pe www.cdep.ro.

Surpriză mare însă la consultarea activității deputaților așa cum este reflectată pe site-ului www.senat.ro! Astfel, deputații prahoveni Florin Anghel, Wiliam Brânză, George Ionescu, Andrei Sava și Răzvan Țurea au 0 activitate în acest mandat. Conform paginii de internet a Senatului României, la Camera Deputaților cel mai harnic la luările de cuvânt a fost Adrian Năstase (23), urmat de Roberta Anastase (19).

Diferențele sunt uriașe între cifrele prezentate de cele două pagini-web ale Parlamentului României. Poate se vor autosesiza în această problemă parlamentarii și vom avea date corecte și concrete la reluarea activității în Plen.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Prahova, click pe poza de mai jos:

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite