Poliţă de milioane! Vezi pentru ce sumă e asigurat sediul administraţiei ploieştene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliul Judeţean Prahova a încheiat o poliţă de asigurare pentru Palatul Administrativ din centrul Ploieştiului. Sediul administraţiei locale şi judeţene va fi asigurat pentru un set amplu de riscuri, de la vandalism la dezastre naturale. Proprietarul poate fi despăgubit cu până la 30,5 milioane de lei

Consiliul Judeţean, care este proprietarul clădirii, a plătit în acest an 18.913 de lei, la o sucursală din Ploieşti a Generali Asigurări. Şi poate primi înapoi, în caz de calamităţi, până la 30,5 milioane de lei, echivalentul a 7,2 milioane de euro.

Principalele riscuri cuprinse în poliţă sunt pentru incendiu, trăsnet, explozie şi căderea aparatelor de zbor. De asemenea, riscurile adiţionale cuprind pagubele apărute din cauza unor evetuale cutremure, inundaţii sau aluviuni. Mai mult, clădirea este asigurată şi în caz de fenomene atmosferice extreme, grindină, prăbuşire, alunecare sau surpare, dar şi pentru pagube produse de greutatea stratului de zăpadă sau unde sonice. Asiguratorul va oferi despăgubiri şi în caz de furturi, evenimente socio-politice şi vandalism, potrivit informaţiilor oferite de biroul de presă al CJ Prahova.

„A existat o asigurare şi anul trecut. Cei de la Patrimoniu au obligaţia, prin lege, să asigure clădirile care sunt intabulate", ne-a precizat Mircea Cosma, preşedintele Consiliului Judeţean.

Casa Albă găzduieşte Consiliul Judeţean, Prefectura Prahova, Primăria Ploieşti şi birourile mai multor instituţii de stat sau cabinete parlamentare. Imobilul a fost inaugurat în urmă cu aproape 40 de ani, are o suprafaşă desfăşurată de 13.809 metri pătraţi şi cuprinde 300 de camere, 41 de grupuri sanitare, un garaj la subsol, trei săli de şedinţă, două ateliere şi două magazii.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Prahova, click pe poza de mai jos:

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite