Mii de pacienţi prahoveni speră în „resuscitarea“ Spitalului din Bălţeşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Spitalul din Bălţeşti aşteaptă decizia de redeschidere de la Ministerul Sănătăţii, după ce la 1 aprilie 2011 s-a numărat printre unităţile sanitare din ţară în care a fost sistată activitatea.

Măsura luată în acest an de Ministerul Sănătăţii, de închidere a 67 de spitale, dintre care patru în Prahova, a avut ca prime efecte supraaglomerarea unităţilor medicale care şi-au menţinut activitatea. Inclusiv în Prahova, medicii de la Spitalul Judeţean de Urgenţă s-au confruntat cu o avalanşă de pacienţi după 1 aprilie, după ce au fost puse lacătele la  Centrul de Sănătate Bălteşti, Preventoriul TBC Poiana Ţapului, Centrul de Sănătate Plopeni şi Centrul de Sănătate Urlaţi, iar persoanele care se tratau la aceste unităţi s-au văzut nevoite să bată drumul până la Ploieşti.

Pentru a fluidiza activitatea, Consiliul de Administraţie (CA) al Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Ploieşti a decis funcţionarea în subordinea acestei instituţii a centrelor de sănătate din Bălţeşti şi Urlaţi. Dacă la Urlaţi, lucrurile s-au mişcat mai repede, iar unitatea mai are nevoie doar de un ultim aviz al Ministerului Sănătăţii pentru a reîncepe activitatea, la Centrul de Recuperare, Medicină Fizică şi Balneologie Bălţeşti demersurile s-au împotmolit.

„A fost trimisă cererea la Minister pentru a putea face noi restul demersurilor, însă n-a venit niciun răspuns. Până nu se mişcă lucrurile de acolo de sus, la nivel judeţean, nu putem da nicio hotărâre. Faţă de Urlaţi, unde existau mai multe secţii, la Bălţeşti este monospecialitate şi e mai greu să transformi un astfel de centru într-o unitate multifuncţională. După ce se va lua o decizie, noi o să asigurăm, printr-o rectificare bugetară, acoperirea cheltuielilor de reparaţii şi pe cele la utilităţi", ne-a declarat Mircea Cosma, preşedintele Consiliului Judeţean Prahova.

Birocraţia, boală grea

Decizia este aşteptată şi de către reprezentanţii Spitalului Judeţean din Ploieşti.

„Sunt o serie de etape de urmat, e procedură de durată şi acum aşteptăm. Odată avizate procedurile, spitalul va face parte din structura SJU, aşa cum s-a discutat în Consiliu de Administraţie ", ne-a declarat dr. Florin Puşcariu, director medical SJU Ploieşti

Fondurile pentru serviciile sanitare ar urma să fie asigurate prin Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS).

Pentru actul medical vor folosiţi atât medici care au lucrat la Bălţeşti, cât şi din alte părţi, în funcţie de compartimentele care vor fi nou înfiinţate aici.

Spitalul din Bălţeşti a fost reabilitat în urmă cu câţiva ani, Consiliul Judeţean investind aproape 200 de mii lei în amenajare, în achiziţionarea de aparatură performantă pentru fizioterapie şi laborator.

Până să fie închis, aici lucrau aproape 50 de persoane.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Prahova, click pe poza de mai jos:

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite