Datoriile ţin timpul pe loc la Policlinica Cina din Ploieşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru că banii de la Casa de Asigurări de Sănătate nu mai ajung, instituţia medicală a acumulat datorii de aproximativ 800.000 de lei către stat şi către furnizorii de utilităţi.

Situaţia economică a singurei policlinici de stat din Prahova este dramatică. Primele probleme la Centrul de Diagnostic şi Tratament din Ploieşti au apărut la începutul anului 2009, de la momentul intrării ţării în criza financiară. Începând de atunci, fondurile alocate de către Casa de Asigurări de Sănătate Prahova au fost din ce in ce mai mici şi, ca urmare, policlinica a început să strângă datorii.

„Fondurile primite de la Casa de Asigurări de Sănătate Prahova nu ne ajung. Pierderea noastră lunară este de aproximativ 30.000 de lei. În total, s-au acumulat datorii de circa 600.000 de lei către diverse instituţii de stat şi 200.000 de lei către furnizorii de utilităţi, precum Dalkia. Singura soluţie pe care o avem este să obţinem o decizie judecătorească de reeşalonare a datoriilor către stat, aşa cum permite ordonanţa 22 din anul 2002", ne-a spus Petre Neacşu, directorul Centrului de Diagnostic şi Tratament din Ploieşti.   

Aparatură veche de zeci de ani

 Pacienţii care trec pragul Centrului de Diagnostic şi Tratament Ploieşti au impresia că timpul parcă s-a oprit în loc, aici. Investiţii nu s-au mai realizat de ani buni, iar aparatura este veche. „Cred că ar fi trebuit să fie renovată această clădire. Nu este posibil ca o policlinică să aibă şi acum pe sălile de aşteptare scaune vechi şi rupte, aparatele medicale nu ştim cât de eficiente sunt pentru că au ani buni şi clădirea nu arată deloc bine. Suntem nevoiţi să venim aici pentru că nu avem bani să ne ducem la cabine private. Statul ar trebui să ia măsuri", ne-a spus Alina Toma, o pacientă venită pentru investigaţii la policlinica ploieşteană.

Chiar dacă Policlinica Cina nu a mai beneficiat de investiţii importante de ani buni şi aparatura este veche, directorul instituţiei îi asigură pe oameni că serviciile sunt de calitate. „În prezent avem contract de administrare cu Primăria Ploieşti pentru această clădire, însă Consiliul Judeţean Prahova şi-a exprimat dorinţa de a o prelua încă din toamna anului trecut. Nu s-a realizat nimic deocamdată, în acest sens. Primăria nu ne ajută cu fonduri. În urmă cu şase ani a realizat hidroizolaţia la etajul clădirii. Însă alte lucrări nu s-au mai făcut de mai bine de zece ani. De asemenea, aparatura pe care o folosesc medicii este veche de zeci de ani. Vreau să asigur, totuşi, prahovenii, că se pot adresa cu încredere instituţiei noastre medicale pentru că doctorii de aici îşi fac treaba aşa cum trebuie, iar serviciile sunt de calitate", ne-a mai spus Petre Neacşu. 

Servicii oferite

Policlinica  Cina oferă servicii de pediatrie, gastroenterologie, interne, ortopedie, psihiatrie, dermatologie, chirurgie, balneofizioterapie, reumatologie, obstetric-ginecologie, oftalmologie şi ORL. În cadrul instituţiei îşi desfăşoară activitatea 53 de salariaţi, 15 dintre aceştia fiind medici. Zilnic, Policlinica are în jur de 400 de pacienţi, cei mai mulţi dintre aceştia fiind din rândul persoanelor de condiţie medie care nu îşi permit să meargă la un cabinet privat.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Prahova, click pe poza de mai jos:

image

 

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite