Ploieşti: La noapte se schimbă ora! Aflaţi cum vă influenţează sănătatea această schimbare!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nu uitaţi să daţi ceasul înapoi cu o oră în noaptea de sâmbătă spre duminică, ora 4.00 urmând să devină ora 3.00. Ziua de 31 octombrie, care va avea 25 de ore, va fi cea mai lungă din an.

Nu ne strică o oră în plus de somn, însă specialiştii ne avertizează că acesta este şi momentul în care se declanşează depresia de toamnă. Cercetările arată că trecerea la ora de iarnă îşi pune amprenta asupra sănătăţii noastre. Simptomele sunt resimţite diferit de fiecare persoană în parte, însă există câteva probleme care de regulă se agravează în această perioadă: ne trezim dimineaţa foarte greu, suntem irascibili tot timpul, din senin, avem stări de rău general, ne confruntăm cu stări de somnolenţă pe tot parcursul zilei, riscul de probleme cardiace este mai mare, deoarece tensiunea arterială este mai crescută.

Cei care se trezesc dimineaţa sunt mai afectaţi

Potrivit cercetătorilor de la Centrul pentru Somn al Spitalului Universitar din Genova, persoanele cu un job care presupune prezenţa matinală vor fi mai afectate de aceste schimbări, în comparaţie cu cei care nu trebuie să se trezească dimineaţa devreme.

De asemenea, pentru persoanele predispuse la depresie sezonieră schimarea orei oficializează "plecarea" soarelui şi poate predispune şi întări simptomele.

Ce putem să facem?

Medicii recomandă să ne plimbăm mult în aer liber, să urmăm, pe cât posibil, un program ordonat de somn şi să nu uităm de sport.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite