Străzile de la periferia Ploieştiului sunt îngropate în noroaie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
După două zile de ploaie, străzile din Bereasca mai puteau fi străbătute doar cu cizme de cauciuc (foto: Codruţa Horja)
După două zile de ploaie, străzile din Bereasca mai puteau fi străbătute doar cu cizme de cauciuc (foto: Codruţa Horja)

Prima ploaie zdravănă de după seceta din ultimele două luni a trasformat în iad viaţa locuitorilor din cartierele mărginaşe ale Ploieştiului.

Munţi de noroaie s-au înălţat pe străzile din Bereasca şi din Mitică Apostol, zone de la periferia municipiului care nici la ora actuală nu sunt asfaltate. Iată ce ne-a scris, pe adresa redacţiei, Cătălina Gheorghiu, o ploieşteancă care are casă în cartierul Bereasca: „aş vrea tare mult să ştiu ce e de făcut, acum, că a început sezonul ploilor. Străzile Rozetei şi Căpşunilor sunt decopertate şi am înghiţit praf toată vara, iar acum mergem prin noroaie. Cât îşi mai bat joc de noi cei de la Primărie, suntem cu moralul la pământ! Nu-s de ajuns sărăcia şi stresul cotidian? Acum avem şi noroaie ...Îmi este milă de copilaşii noştri care merg la şcoală".

Una dintre cele mai afectate străzi din zona este Gorunului. Valuri de noroi şi lacuri formate de apă pluvială fac aproape imposibilă circulaţia rutieră . „Teama cea mare este că vom intra în iarnă cu mizeria asta. Vă daţi seama că dacă au început ploiele nu o să mai poată continua lucrările de asfaltare. Şi aşa municitorii se mişcă precum melcii. Maşinile care ar trebui să ridice gunoiul nu au mai venit pentru că nu pot intrat pe stradă, iar o maşină a ambulanţei a rămas împotmolită în noroi.  Din primăvară ar fi trebuit să înceapă lucrările, nu acum că vine iarna", s-a plâns Elena Ion, de 46 de ani, care locuieşte într-un imobil situat  pe Strada Gorunului.

Dezastru şi în Mitică Apostol

Precum potecile din cele mai îndepărtate cătune ale judeţului arată şi străzile din cartierul Mitică Apostol. Ploieştenii de aici nu-şi mai fac speranţe că vor călca vreodată pe asfalt.

„Cei de la Primărie au spus că, pentru a ne face canalizarea şi reabilita străzile, au nevoie de aprobare de la CFR, ca să poată trece nişte conducte pe sub şinele de cale ferată. E foarte mult de muncă. Sunt convins că anul asta străzile din Mitică Apostol rămâne la fel, şi că nici la anul nu vom avea parte de altceva. Suntem mai rău ca la ţară", a spus Vasile Grigorescu, un locuitor din cel mai tânăr şi mai îndepărtat cartier al municipiului reşedinţă de judeţ, care este situat peste Centura de vest a Ploieştiului.

9 miloane de lei pentru asflatare, în Bereasca

Proiectul „Modernizare, reabilitare străzi, inclusiv canalizare - Cartier Bereasca" a fost câştigat de asociaţia de firme SC Star T&D SRL - SC Delta ACM'93 SRL - Consproiect SA. Lucrarea presupune asfaltarea a 57 de străzi, dintre care 45 vor fi şi canalizate. Valoarea contractului se ridică la 9 milioane de lei, dintre care anul acesta vor fi folosiţi doar 2,5 milioane de lei.

„E un pic mai complicat ce se întâmplă în Bereasca. Până la finele anului vom asfalta în partea de sud a zonei. Nu au fost nici fonduri la început, apoi locuitorii au vrut şi apă şi gaze şi s-au întârziat lucrările. Oricum, avem termen pentru finalizarea lor la jumătatea lui 2012", a precizat Ion Dumitru, administratorul SC Star T&D SRL.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Prahova, click pe poza de mai jos:

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite