Nikola Ilic poate da coșul câștigător în lupta cu cancerul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rediagnosticat cu o boală cruntă, jucătorul de la Asesoft Ploiești face ședințe de chimioterapie extrem de costisitoare.

Sârbul Nikola Ilic a devenit jucătorul CSU Asesoft Ploiești în vara lui 2009 și a reușit, chiar de la început, să se impună pe teren prin muncă, iar în vestiar prin simplitate și seriozitate. Alături de echipa ploieșteană a devenit pentru prima dată campion, iar performanța l-a determinat să meargă mai departe alături de Asesoft, prin prelungirea contractului cu încă un an. „Este un tip foarte liniștit. Timpul liber îl petrecea în mici excursii pe Valea Prahovei sau la sala de forță. Îmi amintesc că a fost impresionat de Castelul Peleș. Și un alt lucru pentru care îl admiram este faptul că vorbea mereu la telefon cu logodnica și viitoarea soție, Eleonora", ne-a spus Ionuț Georgescu, managerul sportiv de la Asesoft Ploiești.

În ciuda unei vieți personale fără cusur, din care lipseau cu desăvârșire alcoolul și tutunul, după jumătatea campionatului din 2010, Ilic a început să resimtă tot mai des dureri de stomac. Diagnosticul a fost ca un trăznet: la numai 26 de ani, jucătorul avea o tumoare malignă deosebit de periculoasă. Nu a disperat. S-a supus mai multor analize și consultații, inclusiv o operație în luna februarie, la o clinică din Belgrad. În aprilie, era din nou Ploiești și începea o recuperare anevoioasă. Foarte aproape să intre din nou în teren, Nikola Ilic primește vestea rediagnosticării cu cancer. Acum, urmează ședințe de chimioterapie extrem de costisitoare. „Vestea că boala a revenit ne-a șocat. Mă aștept ca oamenii capabili să înțeleagă situația să-l ajute pentru că au puterea să-i dea o șansă acestui tânăr sportiv la o viață normală", ne-a mai spus Ionuț Georgescu.

Meciul vieții

Colegii îi sunt alături și îl îmbărbătează de câte ori au ocazia. „Nikola face parte din familia noastră chiar dacă, acum, nu mai îmbracă tricoul Asesoftului. A trecut prin multe și, se pare, perioada grea din viața sa va mai dura un timp. Sperăm ca oamenii care îl cunosc să înțeleagă faptul că locul lui Nikola este în echipa Asesoftului. Este cel mai important meci din viața sa și vrem să îl ajutăm să-l câștige", îi este alături căpitanul echipei Cătălin Burlacu.

Seriozitatea lui Nikola îi lipsește și antrenorului Vladimir Arnautovic. „De când am venit în România, este al treilea caz de cancer de care aud, cazuri care m-au marcat direct. Este vorba despre  Elemer Tordai, simbolul echipei CSU Sibiu, în 2007, dar şi de îndrăgitul jurnalist ploieştean, Gabi Dobre. Din păcate, cei doi nu mai sunt printre noi, dar cu Nikola nu trebuie să se întâmple la fel. Ascultător, eficient și luptător, a fost o plăcere să-l antrenez. Dar, mai important ca întoarcerea pe terenul de sport este revenirea la o viață normală", spune antrenorul ploieștean.

Ratko Radovanović, preşedintele lui FMP Belgrad, echipa la care Nikola Ilic a evoluat înaintea venirii sale în Divizia A, l-a ajutat financiar pe baschetbalist. Și CSU Asesoft este alături de Ilic şi, în acest sens, a deschis deja două conturi, la BCR Ploiești, unde pot fi donaţi bani. Mai mult ca oricând, Nikola Ilic are nevoie de și de alți coechipieri. 

Lei: RO88 RNCB 0465 1207 3799 0001
Euro: RO61 RNCB 0465 1207 3799 0002

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Prahova, click pe poza de mai jos:

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite