Reabilitare de 8 milioane de lei pentru Muzeul Ceasului Ploieşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Muzeul Ceasului este inclus într-un proiect de modernizare
Muzeul Ceasului este inclus într-un proiect de modernizare

Construită la sfârşitul anilor 1800, clădirea care adăposteşte Muzeul Ceasului „Nicolae Simache" urmează să fie reabilitată. Consiliul Judeţean Prahova a aprobat un proiect de opt milioane de lei pentru restaurarea şi consolidarea imobilului.

Sunt şi veşti bune pentru oamenii de la Muzeul Cesului din Ploieşti. Consiliul Judeţean Prahova a aprobat un proiect de opt milioane de lei pentru restaurarea şi consolidarea clădirii. Instituţia urmează să solicite finanţare europeană.

Conform proiectului, lucrările vor viza reabilitarea rezistenţei clădirii (fundaţii, structură de rezistenţă), reabilitarea şi consolidarea arhitecturii (închideri exterioare, compartimentări, finisaje), înlocuirea instalaţiilor de încălzire, ventilare şi climatizare şi a instalaţiilor sanitare, realizarea de finisaje interioare şi exterioare şi înlocuirea tâmplăriei. De asemenea, vor fi alocaţi bani şi pentru lucrări de restaurare şi conservare a componentelor artistice, dar şi pentru dotări. CJ a aprobat o contribuţie proprie de 1,5 milioane de lei, iar pentru restul a solicitat finanţare europeană în cadrul Programului Operaţional Sectorial.

CITIŢI ŞI: Furtul de la Muzeul Ceasului, nepedepsit după şase ani

Muzeul Ceasului „Nicolae Simache" este unicat în România. El a fost înfiinţat în anul 1963, de către profesorul Nicolae Simache, având iniţial titulatura „Ceasul de-a lungul vremii" şi un patrimoniu de circa 300 de piese. Îmbogăţirea patrimoniului a impus mutarea, în anul 1971, dintr-o sală a Palatului Culturii în actualul sediu. De atunci, muzeul funcţionează într-o clădire de epocă, monument de arhitectură, de la sfârşitul secolului al XIX-lea (cca. 1890), care a aparţinut magistratului şi politicianului Luca Elefterescu, fost prefect de Prahova. Ultima lucrare de amploare desfăşurată la acest imobil a vizat reabilitarea completă a acoperişului, în urmă cu mai bine de trei ani.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Prahova, click pe poza de mai jos:

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite