Trei persoane muşcate de un pitbull scăpat de sub control în centrul Ploieştiului UPDATE FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Câinele care a mușcat trei ploieșteni a ajuns în Adăpostul de la Bucov
Câinele care a mușcat trei ploieșteni a ajuns în Adăpostul de la Bucov

Trei persoane, printre care și un jandarm, au fost mușcate aseară de un pitbull, scăpat de sub control de către stăpâni. Incidentul a avut loc într-un parc din centrul Ploieștiului.

ORA 14.15

Ambii proprietari ai câinelui emanau halenă alcoolică în momentul atacului și aveau o stare generală de agitație. Aceștia au fost transportați la spital pentru analize medicale.

Victimele, doi tineri și un jandarm, au fost mușcate în zona genunchilor și gambelor.

Stăpânul animalului nu a dorit să vorbească cu presa

CLICK PE IMAGINI PENTRU O FOTOGALERIE CU STĂPÂNUL CÂINELUI

ORA 12.30

Câinele va fi ținut la Bucov cel puțin zece zile pentru efectuarea de analize și pentru a se determina dacă acesta este sau nu turbat. „Deocamdată nu ne putem apropia de el, este agresiv și reticent cu persoanele străine“, ne-a spus Cătălin Vlad, directorul Adăpostului de Câini de la Bucov.

În această dimineață, stăpânul câinelui a încercat să-și ia animalul de la adăpost, însă a fost refuzat. Aceasta nu a vrut să se legitimeze și nu a prezentat nici documentele referitoare la câine.

ORA 12.15

„Un frate și-o soră își plimbau, aseară câinele, de rasă Pitbull, în zona centrală a orașului, fără botniță și lesă. Animalul a atacat doi tineri. La fața locului s-au deplasat mai multe echipaje de intervenție anunțate de incident prin serviciul 112. În timpul încercării de capturare a câinelui a fost mușcat și un jandarm", ne-a declarat Daniel Radu, purtătorul de cuvânt al Poliției Prahova.

Cei trei au ajuns la spital, însă au fost externați întrucât au suferit răni superficiale. La faţa locului s-a deplasat un medic veterinar din cadrul Administraţiei Parcului "Constantin Stere", câinele fiind luat în custodie pentru efectuarea de investigaţii medicale.

Cei doi vor fi cercetați penal pentru neluarea măsurilor de împiedicare a atacului canin, riscând închisoare până la trei ani.

Cercetările sunt continuate şi pentru stabilirea categoriei în care urmează a fi încadrat câinele, în funcţie de rezultat urmând a fi întocmit dosar penal şi pentru neînregistrarea acestuia în evidenţele Poliţiei.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Prahova, click pe poza de mai jos:

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite