Moș Nicolae a lăsat cadouri în ghetuțe și prichindeilor din Ploiești

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Simpaticul Moș le-a oferit micuților o seară magică, lăsându-le în ghetuțele bine lustruite fructe, dulciuri și cadouri. Dar și câte o nuielușă celor care nu au fost cuminți.

Noaptea de 5 spre 6 decembrie este una dintre cele mai așteptate din an, mai ales de către prichindei. După ce și-au aranjat, cu multă migală, ghetuțele, cei mici au mers la culcare, poate mai devreme ca de obicei, știind că atunci când se vor trezi vor găsi multe daruri. Cei care n-au dormit sau n-au fost cuminți au fost ocoliți de către Moș Nicolae, care spre deosebire de Moș Crăciun, nu se arată niciodată. Și tot el este cel despre care se spune că-i pedepsește pe copiii neascultători cu câte o nuielușă.

Nu a fost și cazul lui Alex, care și-a găsit ghetuțele pline cu dulciuri, iar alături o carte care cu povești și multe alte daruri. La cei numai doi anișori pe care-i are, Moș Nicolae este încă o enigmă pentru el, însă bunicii au avut grijă să-i spună povestea acestuia, dar să-l ajute să-și aranjeze și ghetuțele. „I-am povestit noi de Moș Nicolae și mai ales ce multe cadouri îi va aduce dacă va fi cuminte. E încă mic, dar pe moment povestea Moșului ne-a ajutat să-l mai potolim, să-l ducem mai ușor la culcare. Când a descoperit darurile din și de pe lângă ghetuțe i s-a luminat fața de bucurie. În primă fază l-au atras ciocolățelele, dar n-au rămas neverificate și celelalte cadouri", ne-a povestit Sofica Dumitru, bunica lui Alex.

Daruri din toate părțile

Bucurie mare a fost în dimineața Sfântului Nicolae și în casa familiei Iancu, unde micuța Cătălina a avut mult de „muncă" la scosul cadourilor . Și au fost multe, pentru că Moșul a avut „ajutoare" din plin: ăe părinți, pe bunici, pe sora mai mare a Cătălinei, iar lista continuă.

„Se încadrează, deocamdată, în categoria copiilor cuminți, prin urmare și «recompensa» a fost pe măsură. Vedem cum vor sta lucrurile și când va mai crește. Deja a început cu prostioarele, pe care Moșu' le vede și le notează, iar pe de altă parte se amuză copios. Este un moment frumos, care ne bucură și pe noi la fel de mult ca pe ei. Retrăim de fiecare dată momentele copilăriei noastre prin ei", ne-a mărturisit Cristina Iancu, mămica micuței Cătălina de numai un anișor și jumătate.

Mai interesante ale altora!

Pentru alți copii, Moș Nicolae a fost mai darnic. A venit o dată acasă, dar s-a oprit și la grădiniță, unde le-a lăsat prichindeilor darurile cerute în scrisorile pe care i le-au trimis. Mario are aproape cinci anișori și deja este familiarizat cu povestea și generozitatea lui Moș Nicolae. În general îi cere dulciuri, accesorii și echipamente de fotbal, așa cum s-a întâmplat și în acest an, însă a avut și o dorința mai aparte, a vrut o păpușă.

„În urmă cu vreo doi ani a spus că ar vrea o păpușă. A primit ce a cerut, însă după vreo două zile i-a trecut entuziasmul și a revenit la mașinuțele și mingile lui. Emoția cea mai mare este la grădiniță. Acolo toți așteaptă, stau cuminți, iar după ce-și iau cadourile nu știu unde să se uite prima dată, la ce au primit ei sau la ce au ceilalți copii. Sunt niște momente unice, este păcat să trăiești fără să le cunoști", ne-a spus Alexandra Ioniță, mama lui Mario.

Din păcate, sunt și copii care Moșul i-a ocolit. Nu că ar fi fost obraznici sau n-au învățat bine, ci din cauză că pentru ei Moș Nicolae fie a fost prea preocupat de alte treburi, fie a fost mult prea sărac. Din păcate, sunt aspecte pe care cei mici nu le înțeleg, așa cum este de neînțeles și cum unii părinți preferă să-și cheltuiască ultimul bănuț pe țigări și băutură și nu reușesc să „scape" câțiva lei pentru o bomboană sau un fruct. 

Legenda Moșului!

Povestea lui Moș Nicolae își are rădăcinile în vechime. Se spune că însuși Sfântul Nicolae a ajutat trei sărmane fete din orașul său, aducându-le dar de zestre, noaptea, fără a fi văzut. Tatăl lor plănuia să le vândă, crezând că așa se va îmbogăți. Dar aflând de nenorocirea și plânsetele fecioarelor, Sfântul Nicolae a  aruncat o pungă plină cu galbeni în camera fetei celei mai mari. Astfel ea a reusit să se mărite curând. La fel le-a ajutat și pe celelalte două surori mai mici.

De atunci și până în zilele noastre, în fiecare noapte a Sfântului Nicolae, copiii, și nu numai, primesc daruri, de la Moșul care nu li se arată niciodată.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Prahova, click pe poza de mai jos:

image
Ploieşti



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite