CJ Prahova şi-a „scumpit“ un credit cu aproape 5 milioane de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mircea Cosma (dreapta), preşedintele CJ Prahova, a fost împuternicit să negocieze rescadenţarea
Mircea Cosma (dreapta), preşedintele CJ Prahova, a fost împuternicit să negocieze rescadenţarea

Din cauza fondurilor reduse care vin de la bugetul naţional, Consiliul Judeţean Prahova a solicitat rescadenţarea unui credit bancar aprobat în 2007. Instituţia publică a obţinut o păsuire de doi ani, timp în care banii de rată pot fi investiţi în proiecte de modernizare. În schimb, va avea mai mult de plată

Conducerea Consiliului Judeţean Prahova a încheiat un act adiţional cu banca de la care a contractat un împrumut de 39,5 milioane de euro în 2007. Instituţia prahoveană a obţinut o prelungire a perioadei de graţie, cu doi ani, şi a termenului de rambursare, de la 12 la 14 ani. În urma rescadenţării, CJ va avea de plătit cu 4,8 milioane de euro mai mult decât prevedeau condiţiile de până acum, totalul ajungând la 48,5 milioane de euro.

Propunerea de rescadenţare a venit încă din luna iunie, când preşedintele CJ a propus un proiect de hotărîre, aprobat de aleşii judeţeni. „Din analiza  execuţiei de casă  la această dată estimăm o nerealizare la nivelul anului 2011 de 5.640 mii lei. Având în vedere Nota de fundamentare a Direcţiei Tehnice privind lipsa fondurilor necesare pentru remedierea efectelor produse de calamităţi precum şi aducerea drumurilor la o stare de viabilitate normală şi asigurarea menţinerii unei circulaţii rutiere în condiţii minime de siguranţă şi confort, propunem rescadenţarea împrumutului intern prin prelungirea termenului de rambursare a scadenţei finale de la 12 ani la 14 ani şi aprobarea unei perioade de graţie de 2 ani, costurile suplimentare la această dată fiind de 4.804.245 euro“, se arată în expunerea de motive semnată de Mircea Cosma.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Prahova, click pe poza de mai jos:

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite