Maternitatea Ploieşti a primit o donaţie din Germania

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Maternitatea Ploieşti a primit o donaţie de paturi, cărucioare şi aparate medicale din partea unor instituţii medicale din Germania. Transportul a sosit luni, iar autorităţile judeţene au organizat ieri o conferinţă de presă, în care au anunţat că seria donaţiilor va continua

Instituţia a primit 40 de paturi, 14 noptiere, două canapele de consultaţii, două saltele gonflabile pentru transportul pacientelor, 14 cărucioare, un aparat roentgen şi două ventilatoare pentru terapie intensivă, din partea unui spital şi a unui cămin din Dusseldorf.

Mai bine ca înainte

Donaţia este binevenită, în condiţiile în care foarte multe dintre obiectele de mobilier existente datează de la inaugurarea clădirii, în 1984. „Tot ce am primit arată mult mai bine faţă de ce aveam noi. Este un prim pas dintr-un proiect mai amplu. Donaţia s-a desfăşurat prin intermediul unor oameni de bine, care au vrut să ne sprijine, pentru a crea la Ploieşti un serviciu la norme moderne. Pentru viitorul apropiat, ne-am propus să recondiţionăm mobilierul de la sălile de masă, care prezintă un mare risc pentru paciente", a declarat Iuliana Bilga, directorul medical al unităţii.

Preşedintele Consiliului Judeţean, Mircea Cosma, şi consilierul Ludmila Sfârloagă, care au intermediat donaţia, au anunţat că, săptămâna viitoare, vor sosi 35 de paturi şi la Spitalul Judeţean.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Prahova, click pe poza de mai jos:

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite