Școala mamei, obligatorie pentru tăticii din Ploiești care vor concediu de paternitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Viitorii părinți prahoveni se pot informa din timp și mod gratuit despre tot ceea ce înseamnă sarcină, travaliu, naștere, recoltare de celule stem, alăptare și îngrijirea bebelușului.

Toate aceste lucruri le pot afla la cursurile de „Școală a mamei", care sunt ținute acum și la Maternitatea din Ploiești. Programul a debutat în urmă cu două luni în instituția amintită, iar până în prezent două serii au absolvit deja cursurile.

Dacă în prima tură au fost interesați doar șapte bărbați, în cea de-a doua s-au înscris 15. Cursurile durează patru săptămâni, sunt gratuite şi sunt ţinute de către moaşe profesioniste, cu studii superioare. Momentan se fac înscrieri pentru cea de-a treia serie.

Cursurile sunt săptămânale și se țin în fiecare joi, de la ora 16.30. Cei interesați de program pot afla mai multe amănunte și se pot înscrie fie pe scoalamameiploiesti@yahoo.com, fie direct la Maternitatea Ploiești.  

Viitorii tătici care vor absolvi „Școala mamei" vor primi diploma de participare care le acordă dreptul de a beneficia de zece zile de concediu plătit, după ce soţiile lor nasc.

„Profilul cursantului interesat de astfel de cursuri corespunde tânărului absolvent de studii superioare care trăiește în mediul urban și are un venit mediu", conform managerului Maternității Ploiești, doctorul Călin Boeru.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Prahova, click pe poza de mai jos:

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite