Parcarea neregulamentară i-a „ars“ la buzunare pe mii de ploieşteni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 1300 de maşini lăsate neregulamentar au fost blocate sau ridicate în Ploieşti, în prima jumătate a anului. Lipsa locurilor de parcare este motivul cel mai des invocat de şoferii „taxaţi“.

Zonele în care au acţionat cel mai des angajaţii de la Serviciul  Parcări pentru ridicarea sau blocarea maşinilor lăsate neregulamentar sunt staţiile RATP din oraş, trecerile de pietoni, sensul giratoriu de la Caraiman, străzile Dobrogeanu Gherea, Jurnalist Gabi Dobre sau spaţiul verde de la Universitatea Petrol Gaze Ploieşti. De asemenea, acţiuni de acest gen sunt înregistrate chiar şi în parcările cu taxă administrate de Serviciul de Gospodărire Urbană (SGU) Ploieşti, unde unii şoferi fie nu achită sau nu afişează tichetul de parcare, fie îşi lasă autoturismele pe locurile destinate persoanelor cu dizabilităţi.  

Motivele cel mai des invocate de către cei care s-au trezit cu „caracatiţa" la roţi sau, mai grav, fără maşină, sunt lipsa locurilor amenajate pentru parcare, dar şi graba.

„Îţi ia mai mult să găseşti un loc unde să-ţi laşi maşina decât timpul pe care-l aloci cumpărăturilor sau altor treburi pe care le ai. În loc să ni le blocheze sau ridice autoturismele mai bine ar face amenaja nişte parcări, dar la asta nu se prea pricep", ne-a declarat Florin Vlad, un şofer ploieştean.

Uitarea costă!

Există însă şi situaţii când angajaţii SGU şi reprezentanţii Poliţiei au fost puşi degeaba pe drumuri de persoane care au uitat unde şi-au lăsat maşinile. Ştefan Ionescu şi Mihaela Mihai sunt ploieştenii care au plătit, în această vară, scump uitarea. Pentru „deranjul" oamenilor legii care le-au căutat autoturismele, cei doi au plătit câte 500 de lei.

În municipiu sunt în jur de 1400 locuri de parcare cu plată administrate de SC. SGU Ploieşti SRL, prea puţine în comparaţie cu numărul de autoturisme în continuă creştere în Ploieşti.

„Preţul unui bon de parcare este de numai 2 lei/oră, în timp ce tariful de deblocare este de 104 lei, iar în cazul ridicării este de 208 lei. În cazul prezentării în timp ce maşina urmează a fi ridicată, cel în cauză plăteşte 104 lei. Atât în cazul blocării cât şi al ridicării există imagini care însoţesc documentele completate în aceste situaţii", ne-a declarat Adela Frăţilă, purtător de cuvânt SGU Ploieşti. Acestor sume se adaugă şi amenda de 100 de lei, acordată de poliţişti, pentru parcare neregulamentară.

Suma totală care a intrat în prima jumătate a anului la bugetul societății prin achitarea tarifului de deblocare a roților sau prin ridicarea maşinilor este de aproape 140.000 lei, bani folosiţi de SGU pentru alte investiţii.

Noul parc amenajat pentru maşinile ridicate este situat pe strada Ghighiului nr.9, din cartierul Bariera Bucureşti. 

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Prahova, click pe poza de mai jos:

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite