Adio târgurilor din faţa Casei Sindicatelor Ploieşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Spațiul din fața Casei de Cultură a Sindicatelor, din centrul Ploieștiului, intrat recent în reabilitare, nu va mai putea găzdui concerte și târguri. În prezent, mai mulți muncitori lucrează aici pentru modernizarea esplanadei și realizarea unei zone de promenadă

Administrația ploieșteană a demarat, zilele trecute, lucrările pentru modernizarea esplanadei Casei de Cultură a Sindicatelor. Termenul de execuție este de două luni și include și perioada de proiectare.

În urma acestor lucrări, platoul din fața Casei Sindicatelor nu va mai putea fi utilizat pentru concerte, dar nici pentru obișnuitele târguri de covoare și expoziții. Începerea lucrărilor a lansat o serie de dezbateri în rândul ploieștenilor, legate de transformarea acestor spații. Cu siguranță va fi o veste bună pentru cei care locuiesc în apropiere și care s-au plâns de mai multe ori din cauza zgomotului generat de concertele care se desfășurau aici.

„Pentru concerte oricum nu era un spațiu corespunzător, era o problemă cu blocul 7 Etaje. Nu le mai orgnizam acolo de foarte mult timp. Trebuie să rămână o zonă pietonală, de promenadă, în centrul municipiului, nu să punem corturi cu lenjerie sau covoare", ne-a declarat Andrei Volosevici, primarul Ploieștiului.

Valoarea lucrărilor este de 338.000 de lei, cu tot cu TVA, potrivit informațiilor primite de la reprezentanții Direcției Tehnic-Investiții din cadrul Primăriei Ploiești.

Mai mult spațiu verde

Lucrările vizează desfacerea pavajelor vechi din mozaic și marmură și a cărămizilor, decopertarea starului de asfalt de pe latura sudică, realizarea pavejelor noi, reconfigurarea spațiilor verzi, refacerea finisajelor la zidul de sprijin, realizarea instalațiilor electrice de iluminat arhitectural, plntarea de arbiori ornamentali, arbuști și semănarea gazonului. Firma proiectantă, aceeași care se ocupă și de execuția lucrărilor, a pus accentul pe spațiile verzi, platoul din fața Casei Sindicatelor urmând să aibă gazon, plante ornamentale și arbori din abundență, alături de mobilier urban de relaxare și odihnă.

Platoul de aici era, în ultimii ani, unul dintre spațiile preferate pentru montarea de scene, cum a fost cazul la spectacolele organizate de Primărie cu ocazia sărbătorilor de iarnă, dar mai ales pentru organizarea de târguri de haine, expoziții de covoare cu vânzare, târguri de nunți sau saloane auto. Aceste evenimente vor fi mutate, cel mai probabil, în parcarea din fața blocului 7 Etaje, cu excepția concertelor, care se vor desfășura între Palatul Culturii și Casa Albă.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Prahova, click pe poza de mai jos:

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite