Proiect de modernizare de 18 milioane de euro la Sinaia. Vezi aici ce planuri au autorităţile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Centrul staţiunii de pe Valea Prahovei va căpăta o faţă nouă, promit autorităţile.  Primăria Sinaia a lansat un proiect pentru modernizarea infrastructurii oraşului. Finanţarea, de 18 milioane de euro, este asigurată din fonduri europene

Administraţia locală din staţiunea prahoveană Sinaia a lansat o licitaţie publică pentru desemnarea constructorului care să se ocupe de proiectul de modernizare. Lucrările vizează reabilitarea străzilor şi trotuarelor din zona centrală, reabilitarea mai multor străzi laterale, crearea de sensuri giratorii, eliminarea stâlpilor din beton şi mutarea reţelelor în subteran, crearea de spaţii verzi şi îmbunătăţirea accesului persoanelor cu handicap în clădirile publice. Anunţul a fost postat la finalul săptămânii trecute pe Sistemul Electronic de Achiziţii Publice.

Autorităţile estimează că lucrările vor costa, cu tot cu TVA, în jur de 76,4 milioane de lei, echivalentul a aproape 18 milioane de euro. Banii vor fi asiguraţi, în cea mai mare măsură, din fonduri europene. Deschiderea ofertelor va avea loc în luna octombrie, iar durata de execuţie a lucrărilor este estimată să ajungă la 24 de luni.

Autorităţile locale promit că, prin acest proiect, vor schimba complet faţa staţiunii montane. Primarul oraşului, Vlad Oprea, a amintit că multe dintre străzile incluse în program nu mai fuseseră modernizate de mai bine de 15 ani.

„Este un proiect pe fonduri europene pe care l-am câştigat şi acum îl punem în practică. Urmează să se reabiliteze complet infrastructura pe patru kilometri, începând cu zona centrală şi continuând cu străzile laterale. Se creează spaţii verzi, se schimbă sistemul de iluminat, se fac locuri de parcare. Sunt zone care nu mai fuseseră reabilitate de peste 15 ani. Cred că undeva în primăvara viitoare vom putea demara lucrările, sper să nu apară contestaţii", ne-a declarat Vlad Oprea, primarul oraşului Sinaia.

Pe lângă reabilitarea străzilor din zona centrală, Bulevardul Republicii, Bulevardul Carol I şi Bulevardul Ferdinand, proiectul include şi modernizarea trotuarelor. De asemenea, Primăria va cere ca toate cablurile „ancorate" pe stâlpi să fie trecute în subteran, pe modelul încercat deja Bucureşti şi în multe oraşe europene.

În paralel, Primăria vrea să mai lanseze o licitaţie, pentru instalarea unui sistem de monitorizare video în staţiune. „Vrem să amplasăm camere în zonele de risc, la şcoli, în parcuri, la spital şi în intersecţiile importante", ne-a dezvăluit Vlad Oprea.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Prahova, click pe poza de mai jos:

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite