Loredana Vînocea din Ploieşti este inamicul declarat al fraudelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tânăra de 27 de ani a absolvit Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza", din Bucureşti. Primul loc de muncă al tinerei poliţiste este şi actualul job, unde are o vechime de trei ani. Este subinspector în cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul IJP Prahova şi se ocupă de combaterea infracţiunilor în domeniul economico-financiar.

Îşi face meseria ca la carte

Tânăra poliţistă ne-a povestit că tratează fiecare caz în parte, indiferent de complexitatea lui, cu aceeaşi responsabilitate şi importanţă. „Jobul meu nu presumune numai să studiez dosare, ci şi muncă de teren. În funcţie de fiecare caz în parte, merg la diverse instituţii, caut diverse persoane care au fost citate şi nu s-au prezentat sau merg la audieri. Un caz important de care m-am ocupat este cel al unei societăţi comerciale care a prejudiciat o persoană cu suma de 60.000 de euro. Administratorul societăţii i-a promis persoanei respective că îi va construi o casă, însă i-a cerut toată suma necesară pentru acest lucru, înainte de a demara lucrările. Aceste venituri nu le-a înregistrat în contabilitatea societăţii şi nici nu a construit locuinţa respectivă. În urma cercetărilor, a rezultat că administratorul societăţii se făcea vinovat de infracţiunea de evaziune fiscală. Acesta a fost trimis în judecată cu proprunere de arestare", ne-a spus tânăra poliţistă.

Ploieşteanca este mulţumită de locul de muncă pe are îl are în cadrul IJP Prahova. În primul rând pentru că nu este expusă pericolului, aşa cum se întâmplă în cazul poliţiştilor care se ocupă de infracţiunile cu violenţă, mai ales că acum este însărcinată.

A urmat aceeaşi facultate ca şi sora sa geamănă

Deşi vroia să urmeze cursurile Facultăţii de Medicină, Loredana a ales aceeaşi facultate ca şi sora ei geamănă. „Sora mea geamănă visa să poarte uniforma de poliţist şi, într-un final, m-a ambiţionat şi pe mine să urmez acest drum. Aşa că am dat examen împreună la Academia de Poliţie din Bucureşti. Am fost în aceeaşi grupă şi am dormit în aceeaşi cameră. Ea este acum în cadrul IJP Argeş, iar eu am ales Ploieştiul, pentru că în facultate l-am cunoscut pe viitorul meu soţ, care este din acest oraş", ne-a mai povestit Loredana Vînocea.

În facultate i-a plăcut foarte mult să studieze codul penal, codul civil, dar şi medicina legală. A participat şi la o autopsie în cadrul Institutului de Medicină Legală, procedură care i s-a părut foarte interesantă.

Ce sfaturi ai pentru tinerii care nu ştiu pe ce drum să apuce în viaţă?

Nu sunt genul de persoană care să dea sfaturi. De obicei ascult cu mare atenţie sfaturile altora şi culeg ceea ce este mai bun. După părerea mea, este important să faci în viaţă ceea ce îţi place, să vii cu drag la locul de muncă, ca să poţi face şi performanţă.

Ce planuri de viitor ai?

Pe plan profesional, îmi doresc să avansez. Anul viitor urmează să primesc gradul de inspector. Vreau să muncesc cu toate puterile, astfel încât să capăt şi mai multă experienţă. Pe plan personal, o să mă căsătoresc, însă înainte de acest eveniment o să avem botezul băieţelului care o să vină pe lume peste trei luni.

Ce-i place:

Loredana Vînocea spune că îi place foarte mult tenisul de câmp, pe care îl practica împreună  cu prietenii, înainte de a rămâne însărcinată. Îi plac foarte mult şi călătoriile, atât cele din ţara noastră, din localităţi care respectă tradiţia românească, cât şi din străinătate.

Ce nu-i place:

„Nu-mi plac oamenii prefăcuţi şi, din păcate, avem ocazia să ne întâlnim zilnic cu astfel de persoane. De asemenea, nu-mi plac persoanele care nu sunt punctuale", este de părere tănăra poliţistă.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Prahova, click pe poza de mai jos:

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite