Ploieşti: Se stabilesc noi criterii de acordare a locuinţelor sociale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ploieşti: Se stabilesc noi criterii de acordare a locuinţelor sociale
Ploieşti: Se stabilesc noi criterii de acordare a locuinţelor sociale

Se primesc mai multe puncte pentru vechimea cererii.

Mâine, în şedinţa Consiliului Local, va fi supus dezbaterii un proiect privind criteriile de acordare a unei locuinţe pentru chiriaşii imobilelor care au făcut obiectul legilor proprietăţii şi a criteriilor de repartizare a locuinţelor sociale pentru anul 2010.

“Una dintre principalele modificări aduse este că acum acordăm un punctaj mai mare pentru vechimea cererii şi nu mai ţinem cont de existenţa unor rude ale persoanelor care se află în situaţia de a nu avea unde locui, pentru că acestea nu au cum să dovedească că respectivele rude le pot întreţine sau nu”, ne-a precizat Doina Căpuz, directorul Administraţiei Serviciilor Sociale şi Comunitare Ploieşti.

Pentru chiriaşii daţi afară din imobilele naţionalizate şi pentru persoanele care solicită o locuinţă socială cel mai mare punctaj le este acordat pensionarilor, celor care au o vechime a cererii cuprinsă între cinci şi zece ani şi persoanelor care au desfăşurat sau desfăşoară activităţi aducătoare de venit.

În prezent, există un număr de 187 de dosare întocmite de chiriaşii evacuaţi din imobilele revendicate şi restituite foştilor proprietari şi 275 de dosare ale ploieştenilor care solicită o locuinţă socială. Singura speranţă a acestora este eliberarea locuinţelor sociale deja existente.

Proces pe rol
În ceea ce priveşte construirea unora noi, acum câţiva ani s-a început construirea a şase blocuri cu un total de 120 de apartamente în zona de Vest a oraşului, însă lucrările au fost sistate din cauza procesului pe care primăria îl are cu constructorul. “Suntem în proces cu reprezentanţii ifrmei care a câştigat licitaţia din cauza întârzierii termenelor de finalizare a lucrărilor. Termenul limită era luna octombrie a anului trecut”, ne-a declarat Florina Popescu, director adjunct al Direcţiei Tehnic Investiţii din cadrul Primăriei Ploieşti.

Persoanele care au refuzat de două ori unităţile locative repartizate pierd dreptul de a fi înscrişi în lista cu ordinea de prioritate. Cei care au ocupat abuziv o locuinţă proprietate a municipiului sau care au fost evacuate pentru neplata cheltuielilor pierd dreptul de a mai fi înscrise pe lista de prioritate.

Vor fi depunctate cu câte 50% din numărul total de puncte acumulat persoanele care au suferit condamnări în urma unor fapte privind tulburarea liniştii şi ordinii publice. Persoanele sau familiile care beneficiază de alte forme de protecţie sociala vor fi depunctate cu câte 10% din numarul total de puncte acumulat.

Ploieşti



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite