Ancheta la Liceul Auto din Ploieşti i-a scos vinovaţi doar pe elevi!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elevii violenţi de la Liceul Auto din Ploieşti vor suporta consecinţele faptelor lor (foto: arhivă Adevărul)
Elevii violenţi de la Liceul Auto din Ploieşti vor suporta consecinţele faptelor lor (foto: arhivă Adevărul)

Elevii agresivi de la Liceul Auto din Ploieşti au fost singurii sancţionaţi în urma anchetei demarată de către Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova. 

Licenii implicaţi în cele două incidente, înregistrate în ultima lună la Grupul Şcolar Auto, vor avea nota scăzută la purtare, iar în cazul tânărului care şi-a ameninţat colegul cu un cuţit se adaugă eliminarea timp de cinci zile şi cercetarea penală a acestuia pentru purtarea ilegală de armă albă. În ce priveşte vinovăţia cadrelor didactice pentru evenimentele de aici, s-a stabilit că acestea nu au nicio culpă.

Lucrurile care s-au întâmplat au avut caracter spontan şi s-au petrecut în sălile de clasă în perioada pauzelor, când elevii nu se aflau sub directa supraveghere a unui cadru didactic, au susţinut reprezentanţii ISJ Prahova.

Nici pentru raportarea târzie a incidentelor nu va fi tras niciun profesor la răspundere, în ciuda faptului că incidentul în care un elev şi-a ameninţat colegul cu un cuţit a ajuns în atenţia Poliţiei, iar atacatorul va fi cercetat penal.

În schimb, reprezentanţii ISJ le-au recomandat diriginţilor să organizeze mai multe şedinţe cu părinţii, dar şi discuţii cu psihologii Centrului de Asistenţă Psihopedagogică pentru prevenirea unor astfel de evenimente.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Prahova, click pe poza de mai jos:

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite