UPDATE 40 de liberali din Prahova protestează în faţa sediului PNL

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai mulţi membri ai organizaţiei judeţene Prahova au desfăşurat, luni, un protest în faţa sediului naţional al PNL. Ei reclamă că noua conducere interimară a filialei a început o „vânătoare de vrăjitoare“ şi i-au cerut lui Crin Antonescu să stabilească data alegerilor interne

UPDATE Ora 13.00: Crin Antonescu le-a răspuns protestatarilor. "Nimeni nu vrea să rezolve negativ pentru prahoveni. La Prahova căutăm o soluţie ca să avem o organizaţie care se bate cu PDL şi cu doamna Anastase, nu care face jocurile doamnei Anastase. Asta consider eu că e de bun simţ", a spus preşedintele PNL, citat de Mediafax.

Un grup de 40 de tineri a protestat, luni, începând cu ora 9.30, în Bucureşti, în faţa sediului Partidului Naţional Liberal. Tinerii, veniţi din Ploieşti, sunt membri ai organizaţiei Prahova nemulţumiţi de noua conducere interimară a filialei, care, spun ei, îi persecută pentru că îi consideră printre apropiaţii fostului preşedinte.

Liderii acestui grup au declarat pentru Mediafax că solicită respectarea statutului la nivelul organizaţiei şi alegerea unei conduceri a filialei în acord cu dorinţa membrilor locali şi nu cu ceea ce doreşte conducerea centrală. Ei au precizat că au trimis la sediul central mai multe memorii şi că au încercat să vorbească cu preşedintele partidului, Crin Antonescu, dar, întrucât acest lucru nu s-a întâmplat, s-au simţit nevoiţi să vină la Bucureşti pentru a avea o discuţie cu conducerea centrală, informează Mediafax. Protestatarii ţin în mâini foi A3 cu mesaje precum: „Lideri aleşi de noi, nu păpuşi numite de voi", „Revoluţia bunului simţ - da, revoluţia bunului plac - nu", „Vrem partid liber(al)" sau „Crin, şi dacă noi am fi votat amânarea Congresului din 2009?".

Printre protestatari se află şi preşedinţii organizaţiilor de tineret Prahova şi Ploieşti, Răzvan Lungu, respectiv Radu Simionescu. Lungu este şi director al Regiei Autonome de Servicii Publice Ploieşti, postură din care a refuzat să demisioneze, în ciuda solicitărilor venite de la noua conducere a organizaţiei judeţene, care l-a acuzat de colaborare cu primarul PDL al Ploieştiului. Şi Simionescu este într-o situaţie specială, el fiind la un pas de a fi exclus din partid, pentru că a criticat noii lideri.

„Vănătoare de vrăjitoare“

„Suntem membri ai organizaţiilor de tineret judeţene şi municipale, care protestăm pentru că preşedintele Crin Antonescu a promis alegeri libere dar a cam uitat de această promisiune. În acest timp, conducerea interimară a PNL Prahova a început o vânătoare de vrăjitoare în interiorul organizaţiei, cu dizolvarea birourilor şi excluderea membrilor incomozi. În acest moment (n.r. luni, în jurul orei 11.40), mai mulţi reprezentanţi de-ai noştri au intrat la o discuţie cu secretarul general al partidului“, ne-a declarat Radu Simionescu.

Scandalul în PNL Prahova a început după înlăturarea preşedintelui organizaţiei, Adrian Semcu, în decembrie 2011. Oficial, acesta a fost acuzat că le-a permis mai multor membri să păstreze funcţii de conducere în Primăria Ploieşti şi instituţiile subordonate, cu toate că statutul USL cerea să nu existe colaborări la nivel local cu primarii PDL. Mai grav, lui Semcu i s-a reproşat chiar că ar avea o relaţie foarte bună cu liderii democrat-liberali din Prahova. Neoficial, în PNL Prahova se vorbeşte că ruptura dintre Semcu şi Antonescu ar fi apărut după ce primul, cât încă era la conducerea filialei judeţene, ar fi refuzat să-l excludă din partid pe Dinu Patriciu la cererea conducerii naţionale. În locul său, interimatul a fost asigurat de consilierul judeţean Mircea Roşca, despre care se vorbeşte că ar fi un apropiat al eurodeputatei Adina Vălean, soţia lui Crin Antonescu.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite