Ploieşti: Lavinia Dumitrescu este “vocea” Poliţiei Comunitare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lavinia Dumitrescu a făcut din Poliţia Comunitară o instituţie transparentă
Lavinia Dumitrescu a făcut din Poliţia Comunitară o instituţie transparentă

De când a preluat funcţia de purtător de cuvânt al Poliţiei Comunitare Ploieşti a reuşit să o transforme într-o instituţie transparentă.

Şi-a început cariera în învăţământ, domeniu de care se simte încă ataşată. A terminat, însă, printre primii cinci absolvenţi, Facultatea de Administraţie Publică din cadrul UPG Ploieşti şi a beneficiat de un post în primărie în baza unei convenţii care prevedea încurajarea tinerilor în a-şi face o carieră în domeniu. Nu a abandonat însă, învăţământul. "În anul 2001 m-am angajat la Primăria Ploieşti, dar, în paralel, timp de 2 ani, am fost şi asistent universitar, cu contract de colaborare. Nu am putut să renunţ aşa de uşor la activitatea de cadru didactic", îşi aminteşte Lavinia Dumitrescu.

În 2005, după înfiinţarea Poliţiei Comunitare, departamentul de control al Primăriei unde lucra la acel moment Lavinia, a fost transferat în noua instituţie. În februarie 2010, fosta profesoară devine purtător de cuvânt al Poliţiei Comunitare, un job care avea să se dovedească nu foarte facil. "Am încercat de la început să transmit presei un mesaj transparent despre activitatea instituţiei noastre, cu informaţii comunicate în timp optim. De multe ori, presa nu înţelege că activitatea instituţiei este condiţionată de un cadru legal şi de atribuţii strict stabilite prin lege", spune Lavinia. În cele câteva luni de când se ocupă de comunicare, promovarea instituţiei s-a dovedit a fi una excelentă, iar relaţiile cu reprezentanţii mass-media sunt extrem de operative.

Experienţa Giuleşti

Şi, pentru că reducerile de personal au afectat şi Poliţia Comunitară, Lavinia Dumitrescu se ocupă şi de audienţe şi relaţii cu publicul, de site-ul instituţiei, de activitatea de secretariat a Comisiei de Avizare a Adunărilor Publice, precum şi de implementarea sistemului de management al calităţi la nivelul instituţiei.

După ce îşi termină munca însă, pentru Lavinia Dumitrescu începe, acasă, un al doilea job, cu cei doi băieţei gemeni, în vârstă de trei ani, pe care îi are. De altfel, nici nu i-ai da mai mult de 25 de ani şi în nici un caz nu ai bănui că are şi copii, însă forma fizică excelentă vine din faptul că este mereu activă şi gândeşte întotdeauna pozitiv. Când vorbeşte despre gemeni, Lavinia parcă se transformă. "I-am obţinut greu şi apreciez enorm acest dar divin, oricât ar fi de solicitant să faci totul la dublu", spune mama Lavinia Dumitrescu. I-a născut la Maternitatea Giuleşti şi au stat, o perioadă, chiar în salonul de terapie intensivă, unde vara aceasta s-a produs tragedia.

"Nu m-am putut abţine să nu mă gândesc că puteam fi în locul acelor mame care şi-au pierdut copiii, mai ales că în aceeaşi perioadă a lunii august, dar cu trei ani în urmă, mă aflam şi eu acolo. O cunosc şi pe asistenta arestată, Florentina Cîrstea şi îmi pare exterm de rău atât pentru ea, pentru că ştiu cât de mult iubeşte copiii, cât şi pentru acele mămici care ... ", spune Lavinia Dumitrescu.

Ce-i place

Îi place ceea ce face la job şi crede că se pliază perfect personalităţii ei, dar cel mai mult îi place să se joace şi să vorbească cu cele două "gâze" de acasă, aşa cum le spune gemenilor.

Ce nu-i place

Ipocrizia, lipsa de fermitate şi tergiversarea lucrurilor - sunt pe lista de "aşa nu" a Laviniei, mai ales că este genul de persoană mereu activă, căreia nu îi place să amâne lucrurile.

În ce constă strategia de comunicare?

L.D: Am adoptat metoda comunicării cu rol de promovare, prin care informaţia pleacă de la instituţie spre mediul exterior al acesteia şi am intensificat ritmul comunicatelor de presă, pentru că poliţiştii comunitari fac multe lucruri bune care ar trebui cunoscute. Încerc să fiu la curent zilnic cu ceea ce se întâmplă în instituţie şi să răspund foarte prompt solicitărilor venite din partea presei.

Cum percepeţi presa?

L.D: Văd în mass-media un colaborator care ne ajută să ne promovăm. Chiar dacă ar interveni incidente, inerente acestei relaţii, ştiu că aş găsi resursele de a le aplana, totul e să vrei să găseşti soluţii.

Profil

Născută. 6 noiembrie 1975, Vălenii de Munte

Familie. Căsătorită, are doi băieţei gemeni

Studii. Master studii europene

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite