Singurul medic sportiv din Prahova, Laurenţiu Bulata, face legea în privinţa taxelor încasate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Profitând de monopolul pe care îl are în acest sector, Laurenţiu Bulata stabileşte tarifele după bunul plac, fără a elibera, în cele mai multe cazuri chitanţe, după cum ne-au sesizat mai mulţi sportivi care i-au trecut pragul cabinetului. 

Cele mai recente reclamaţii vin din partea arbitrilor prahoveni, cărora medicul le-a cerut câte 30 de lei de persoană şi nu a eliberat chitanţe în schimb. Nu sunt singurii, afirmaţiile acestora fiind completate şi de către unii fotbalişti. Sportivii au preferat să-şi păstreze anonimatul pentru a nu intra, pe viitor, în vizorul medicului, unicul din Prahova care le eliberează adeverinţele medicale, obligatorii pentru desfăşurarea activităţilor sportive.

De altfel, ameninţările la adresa arbitrilor nu au ezitat să apară imediat cum medicul Laurenţiu Bulata a aflat de plângerile acestora. „O să mă ocup eu mai atent şi o să-i triez pe viitor mai bine pe arbitrii de la noi", a declarat doctorul sportiv. 

Acesta a recunoscut, în schimb, că preţurile nu sunt afişate la vedere şi că nu au fost eliberate chitanţe tuturor sportivilor, însă totul are o justificare. „Vin cu zecile, nu pot sta să scriu chitanţă pentru fiecare în parte, dar şi-o pot ridica oricând de la asistent. Care e problema? Li se pare mult 30 de lei? O să-i trimit la Bucureşti să plătească acolo 300 de lei", a completat doctorul Bulata.

În revolta pe cei care l-au reclamat, medicul Bulata a uitat că principiul din sport „eu centrez, eu dau cu capu'", nu se poate aplica şi în cazul lui şi al cabinetului unde lucrează, întrucât acesta se află în subordinea Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Ploieşti. Singura autonomie pe care o are este cea privind finanţarea, însă şi aceasta trebuie să se facă în mod transparent şi legal.

„Ai să dai samă", doctore!

De practicile medicului Bulata, conducerea Spitalului Judeţean susţine că nu ştie nimic.

„Nu ştiu ce să spun pentru că nu au existat plângeri până acum la adresa medicului sportiv de acolo. Nu au fost făcute verificări la cabinetul dumnealui, dar îi voi cere o notă explicativă. Este bine ca sportivii să facă şi la noi o plângere", ne-a declarat Florin Puşcariu, directorul medical de la SJU Ploieşti.

Nici şeful lotului de arbitri judeţeni, Marian Deaconu nu avea cunoştinţă despre maniera în care sunt făcute şi eliberate controalele medicale. „Pe noi ne interesează ca arbitrii să aibă adeverinţele de la doctorul de specialitate fără de care nu pot da probele şi activa. O să am atăzi (n.r. ieri) prima şedinţă din acest sezon şi o să ridic şi eu problema aceasta", ne-a spus Deaconu.

Control la mica înţelegere

Până anul trecut, în Prahova au activat doi specialişti de medicină sportivă, iar tariful pentru viza medicală era de 20 de lei. Între timp, unul dintre cei doi doctori a ieşit la pensie, Laureţiu Bulata rămânând singurul care se ocupă de sportivii prahoveni. Unele dintre verificări au fost făcute, conform celor care i-au trecut pragul, la mica înţelegere.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Prahova, click pe poza de mai jos:

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite