Kehinde Fatai, „Pantera“ din 9 Mai

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La nici 21 de ani, nigerianul Kehinde Fatai reprezintă una dintre cele mai mari promisiuni pe care fotbalul ploieştean le oferă în acest sezon. „Pantera" a fost cel mai bun marcator al Astrei în sezonul trecut. Spune că România este a doua casă şi îşi doreşte să obţină cetăţenia, însă nu ar concepe să lase reprezentativa „Vulturilor" pentru naţionala lui Piţurcă

Fatai a „explodat" în stagiunea trecută, reuşind, în primul său sezon la Ploieşti, să devină golgheterul echipei din 9 Mai, cu şapte reuşite. Sigur, nu e mult, dar nu trebuie să uităm că a stat pe bară, din cauza unei fracturi, din noiembrie până în aprilie.

În vestiar, este printre cei mai joviali jucători, iar dacă-i mai are în preajmă pe N'Doye sau Goian, spectacolul e garantat. Adevărata măsură a valorii vine, însă, în teren, unde a dat dovadă până acum de nişte calităţi fizice demne de un alergător la suta de metri. Dacă la glume e printre lideri, nici la viteză nu prea are rivali în campionatul românesc. Incursiunile sale l-au adus în atenţia granzilor, însă nigerianul spune că nu vrea să plece de la Astra. Şi, dacă ar fi, ar prefera un transfer într-un campionat mai puternic. „Oricum, nu mă lasă Tibi să plec", glumeşte nigerianul în legătură cu antrenorul său.

„Arsenal e în sângele meu“

Printre pasiunile lui Fatai se numără filmele şi Playstation-ul, iar la jocurile de fotbal de aici ştie foarte clar ce echipă îşi alege: Arsenal Londra. „Am o pasiune de mic pentru această echipă, mereu joc cu Arsenal, nici nu se pune problema. E de la sânge. Mi-ar plăcea să ajung într-o zi acolo, sunt gata să merg la Arsenal, dar mai e foarte mult", ne-a mărturisit Fatai, amintind, cu zâmbetul pe buze, scuza de mai devreme, aceea că Selymes nu i-ar da drumul cu una cu două.

„România a fost o lume nouă. M-a ajutat că am învăţat limba repede. Este o ţară pe care n-o voi uita niciodată şi un pas important în cariera mea", Kehinde Fatai, atacant Astra Ploieşti

Atacantul african, selecţionat de mai multe ori la echipa de juniori a Nigeriei şi acum şi cu trei selecţii la Under-23, recunoaşte că ar accepta, fără să stea pe gânduri, cetăţenia română. În fond, are peste patru ani de când s-a stabilit aici. Constanţa a fost declarată oficial a doua casă, iar Ploieştiul, evident, a devenit acum a treia. „Venirea în România a fost foarte grea, mai ales că eram foarte tânăr şi era o ţară complet diferită. Dar m-am adaptat repede. Sigur că mi-aş lua cetăţenia română. După cinci ani aici, pot să fiu moldovean de la Iaşi", glumeşte nigerianul, de data aceasta pe seama colegului Ovidiu Mihalache. „Însă nu aş accepta să joc pentru România. Eu sunt nigerian, unul dintre cele mai importante momente din cariera mea a fost când am jucat la Cupa Mondială de Juniori pentru Nigeria. Tata a fost şi el fotbalist, a jucat la naţională şi ar fi mândru să mă vadă şi pe mine jucând", ne-a mai povestit atacantul Astrei, care provine dintr-o familie în care mai are trei fraţi şi două surori. Pe fratele geamăn, Taiye, l-a adus după el în România, acesta fiind în prezent în tratative cu gruparea de ligă secundă Gaz Metan CFR Craiova, după un sezon la Conpet Ploieşti.

image

VEZI AICI GALERIA FOTO, CU FATAI ALĂTURI DE TUTORELE SĂU DIN ROMÂNIA

A fost „înfiat" de Ion Marin

Fatai a fost remarcat, pe vremea când juca în prima ligă nigeriană, de antrenorul Ion Marin, care l-a adus imediat la Farul Constanţa. Puţini ştiu acest lucru, dar „Săpăligă" i-a fost un al doilea tată şi la propiru şi la figurat. Pentru că jucătorul avea doar 16 ani în momentul transferului, antrenorul echipei constănţene a fost nevoit să devină şi reprezentantul său legal. Fatai a debutat în prima ligă în aprilie 2008, după aproape un an petrecut la echipa a doua a „marinarilor". A continuat să joace la Farul şi după ce echipa a retrogradat, un an mai târziu. În vara lui 2010, a fost adus de Dennis Şerban la Ploieşti, alături de Măţel, Pătraşcu şi Teekloh. Aici a reușit și primele sale goluri în Liga 1. Este născut în Abuja, capitala Nigeriei, la 7 septembrie 1990. A început fotbalul la 12 ani, prima legitimare a fost la FC Juth, iar la 16 deja evolua în primul eșalon al țării sale.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Prahova, click pe poza de mai jos:

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite