FOTOGALERIE Jandarmii ploieşteni au prezentat ultimul onor, generalului lor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La Caransebeș va fi marcată Ziua în care oamenii au ieșit în stradă
La Caransebeș va fi marcată Ziua în care oamenii au ieșit în stradă

Trupul neînsufleţit al generalului Gheorghe Bragă, fostul şef al jandarmeriei prahovene a fost înmormântat azi la Cimitirul Eroilor. Sute de oameni, rude, prieteni şi colegi l-au condus pe ultimul drum. Militarii au tras salve de salut

Aproape 300 de persoane l-au condus pe ultimul drum, pe şeful jandarmeriei prahovene, Gheorghe Bragă. Acesta a fost înmormântat cu onoruri militare la Cimitirul Eroilor din Ploieşti, conform gradului său de general de brigadă. Ceremoniile au durat peste trei ore, începând cu o slujbă religioasă la Catedrala Eroilor Tineri din zona de vest a Ploieştiului.

Automobilul funerar a fost urmat de un cortegiu impresionant pe străzile oraşului, până la Cimitirul Eroilor. Zeci de jandarmi de la Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Prahova dar şi de la unitatea vecină, Gruparea Mobilă, au venit să-şi ia rămas bun de la cel care le-a fost comandant atâţia ani. Sicriul a fost dus pe umerii jandarmilor până la groapă, pe ritmurile triste ale Marşului Funebru de Chopin.

Un pluton compus din 30 de jandarmi, în ţinută de protocol au prezentat onorul şi au executat trei salve de armă cu muniţie de manevră.

Alte oficialităţi au fost prezente în persoana prefectului Adrian Dobre şi a viceprimarului ploieştean, Cristian Dumitru.

Un pluton de jandarmi au tras trei salve în onoarea comandantului lor

CLICK pe imagini pentru fotogalerie

Gheorghe Bragă a fost militar de carieră care activat încă din anii 70 în cadrul Trupelor de Securitate, cum se numea în epoca comunistă, viitoarea instituţie a Jandarmeriei. După absolvirea Şcolii de Ofiţeri de la Braşov a urmat cursurile Academiei Militare (actuala Universitate Naţională de Apărare), iar în octombrie 1989 a sosit la Ploieşti ca şef de stat major al Batalionului 62 de Securitate, unitate importantă de menţinere a ordinii din Ploieşti, care va deveni după revoluţie Inspectorat Judeţean de Jandarmi.

Din 1990, timp de opt ani va îndeplini funcţia de comandant al Batalionului 64 de Jandarmi (actuala Grupare Mobilă de Jandarmi Ploieşti), unitate specializată pe intervenţii şi misiuni de mare complexitate. Din 1998, Bragă revine la conducerea actualului Inspectorat Judeţean de Jandarmi, în fruntea căruia se va afla timp de 13 ani. S-a pensionat din motive medicale în aprilie anul acesta, suferind o intervenţie chirurgicală complicată. 

După ce s-a aflat timp de 22 de ani la conducerea jandarmeriei prahovene, Gheorghe Bragă a lăsat multe amintiri frumoase fiind printre cei mai apreciaţi comandanţi.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite