Grăbiţi-vă, au început înscrierile pentru clasa I la Ploieşti!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai multe şcoli din Ploieşti au demarat înscrierile pentru clasa I din anul şcolar 2011-2012. Părinţii care vor să fie siguri că prind un loc în anumite şcoli din oraş au depus deja dosarele pentru viitori boboci. Concurenţa dintre şcoli este acerbă.

Potrivit legii, şcolile sunt obligate să primească toţi bobocii arondaţi prin domiciliu, însă dacă un părinte vrea să-şi înscrie copilul la o altă şcoală, nimic nu îl poate împiedica să facă acest lucru, cu singura condiţie să mai existe locuri libere. De aici apar mai multe probleme: dorinţa părinţilor să-şi înscrie copiii la şcoli centrale, cu tradiţie în obţinerea unor rezultate foarte bune la concursuri şi olimpiade, şi dificultatea unor şcoli de cartier de a-şi forma chiar şi o clasă cu minimul de 20 de elevi.

Se înţelege astfel graba unor părinţi de a-şi înscrie copiii în clasa întâi, dar şi a conducerilor şcolilor de a-şi forma o idee asupra numărului de viitori elevi. "Niciodată nu este prea devreme să îţi înscrii copilul la şcoală, este un act de prevedere şi siguranţă. La 1 octombrie a venit primul părinte care s-a interesat de înscrieri, aşa că am afişat toate informaţiile necesare. Deja avem 10 boboci înscrişi pentru clasa I din 2011-2012 şi ne bazăm pe formarea a două clase", ne-a spus Maria Bobelea Vasilescu, directorul şcolii Andrei Mureşanu din Ploieşti.

15 septembrie, data limită

O parte dintre cei deja înscrişi la această şcoală sunt preşcolarii din grădiniţa aflată în aceeaşi clădire cu unitatea de învăţământ. Ei nu ştiu prea multe despre formalităţi, ci doar că mama şi tata îi vor trimite la şcoală. "La şcoală sunt de toate, mai puţin jucării, iar acasă nu te mai joci ci trebuie să faci teme", era puţin dezamăgit de perspectivă Cristian Soare, deocamdată preşcolar.

Înscrieri au anunţat şi Şcoala Sfântul Vasile, una dintre cele mai căutate unităţi de învăţământ din oraş, şi şcoala Nicolae Simache din cartierul Malu Roşu. "Nu există un termen strict pentru începerea înscrierilor, dar este de preferat să existe o idee despre numărul bobocilor până în februarie. Data limită este 15 septembrie, iar uneori şi după, când se ivesc situaţii excepţionale", ne-a spus Aurel Graur, purtător de cuvânt al Inspectoratului Şcolar.

Pentru a-şi lua o marjă de siguranţă, unele şcoli cer părinţilor să nu dubleze cererile de înscriere şi în alte unităţi, dar chiar şi aşa se poate întâmpla ca familia să-şi schimbe domiciliul, iar bobocul să ajungă la altă şcoală. Pentru a-i atrage pe părinţi, şcolile au inclus în programele şcolare cursuri opţionale de informatică, engleză, dansuri şi diverse sporturi.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite