Au fost suplimentate costurile la „Ilie Oană“. Vezi aici cât va costa noul stadion al Ploieştiului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consilierii ploieşteni au suplimentat, ieri, pentru a doua oară, valoarea contractului. Construirea arenei sportive din Ploieşti, cotată, conform contractului iniţial, la 58 de milioane de lei, va costa acum peste 74 de milioane

Cu nici trei săptămâni înainte de termenul anunțat pentru finalizarea lucrărilor, aleşii locali ploieşteni au decis suplimentarea contractului. Ieri, într-o şedinţă extraordinară a Consiliului Local, autorităţile au decis aprobarea unor lucrări suplimentare. Acestea prevăd realizarea încă unui transformator de curent, crearea unui rezervor pentru captarea apei, în caz de incendii şi amplasarea încă unui lift pentru tribuna oficială.

Deși modificările au fost adoptate în ultimul moment, conducerea Primăriei Ploiești a promis că termenul de finalizare nu va fi afectat. Stadionul trebuie să fie gata la jumătatea acestei luni, iar inaugurarea a fost programată la începutul lui septembrie.

Lucrări cu 27% mai scumpe

Dacă termenul nu se va schimba, valoarea contractului a crescut cu 1,35 milioane de lei, inslusiv TVA. Proiectul de hotărâre a fost aprobat cu 18 voturi favorabile și două abțineri, însă nu fără vociferări. „De ce apar aceste lucrări acum și nu au fost prevăzute de la început? Când proiectez încă o cameră, de exemplu, o fac de la bun început cum trebuie. Nu o fac și apoi mă trezesc că nu am proiectat bine. Sunt nemulțumit de explicațiile oferite, nu mi se par lucrări justificate temeinic", a comentat consilierul local Constantin Popa.

Suplimentarea de ieri este cea de-a doua din cadrul acestui contract. Valoarea inițială a lucrărilor, în urma licitației publice, fusese stabilită la 58 de milioane de lei, cu tot cu TVA. În ianuarie, consilierii au acceptat o majorare de peste 14,6 milioane, pentru demolarea fostei tribune principale, lucru ce nu era inclus în proiectul inițiel, și construirea unei noi. Dacă luăm în calcul și suplimentarea de ieri, contractul a fost majorat, prin acte adiționale, cu peste 27% față de valoarea licitată.

„Al doilea transformator de curent este necesar pentru a asigura consumul instalației de degivrare, care nu fusese prinsă în proiectul inițial. De asemenea, a apărut și necesitatea asigurării de hidranți interiori, cu un debit care, potrivit avizului Apa Nova, nu putea fi asigurat din rețeua stradală. Așa că a fost nevoie să realizăm o captare de apă", a motivat Adrian Ana, reprezentantul consorțiului care se ocupă de construirea stadionului.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Prahova, click pe poza de mai jos:

image
Ploieşti



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite