Piaţa centrală din Ploieşti va fi monitorizată video

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din cauza hoţilor, pe platoul Halelor Centrale vor fi instalate camere de supraveghere. Autorităţile locale estimează că sistemul de supraveghere va putea fi pus în funcţiune până la sfârşitul acestei luni.

Renumit printre ploieşteni ca unul dintre locurile frecventate de hoţii de buzunare, platorul Halelor Centrale va fi monitorizat cu ajutorul mai multor camere video, cu sistem rotativ, infraroşu şi senzori de mişcare. Autorităţile locale estimează că sistemul de supraveghere va putea fi pus în funcţiune până la sfârşitul acestei luni. Datele neoficiale arată că, în medie, nu este săptămână fără două-trei sesizări de furturi din buzunare. Din cauza aglomeraţiei, hoţilor le este foarte uşor să se strecoare neobservaţi. La acestea se adaugă dispariţia produselor de pe tarabe sau înşelăciunile la cântar.

Conducerea Hale şi Pieţe desfăşoară o licitaţie pentru achiziţionarea sistemului de supraveghere. Ofertele au fost deschise luni, iar în aceste zile sunt analizate de comisia de licitaţia. Suma alocată este de 15.000 de lei, doar pentru piaţa centrală, urmând ca imobilul Halelor să intre mai târziu în program, în funcţie de fondurile disponibile. În urma acestei achiziţii, pe platoul Halelor Centrale vor fi instalate 10 camere video, iar sistemul va oferi şi posibilitatea stocării imaginilor pe hard-disk.

„Acest sistem este în planurile noastre încă de la începutul anului. Am decis să îl punem în funcţiune după ce terminăm lucrările de modernizare. Camerele vor filma sub copertină şi de jur împrejurul pieţei. Vor fi 10 camere care se pot roti la 360 de grade, antivandalism, cu infraroşu şi senzor de mişcare. Achiziţia cuprinde şi monitorul pentru vizualizarea imaginilor, tastaturi inteligente şi toate cablajele necesare. Monitorizarea va fi făcută de firma de pază, iar dispeceratul va funcţiona într-o cameră din clădirea Halelor Centrale. În ultimii doi ani, de când poliţiştii de la postul de aici se ocupă exclusiv de această zonă, a scăzut foarte mult numărul furturilor, însă tot există infracţiuni şi contravenţii", ne-a declarat Mihail Negru, directorul adjunct al SC Hale şi Pieţe Ploieşti.

Decizia este apreciată de comercianţi, dar şi cumpărători. „Pe noi nu ne deranjează cu nimic dacă montează camere. Sunt de acord, mi se mai întâmplă să dispară marfă de pe tarabă", a mărturisit Mioara Nanu, o comerciantă. „Să monteze, foarte bine fac! Nu vedeţi că nu mai scăpăm de hoţi?", a spus şi Denisa Mitrofan.

Printre ploieştenii păţiţi în piaţa centrală se numără şi primarul municipiului, Andrei Volosevici. În vara lui 2009, el a fost păcălit la cântar de o vânzătoare, care i-a dat 750 de grame de roşii în loc de un kilogram.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Prahova, click pe poza de mai jos:

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite