Gimnastele de la CSM Ploiești se antrenează în acordurile... gălăgiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un alt sport care face onoare Ploieștiului la toate competițiile naționale și internaționale este gimnastica ritmică. Asemenea atletismului, componentele acestui lot au ca prim competitor indiferența autorităților locale în ceea ce privește buna desfășurare a antrenamentelor.

Deși nu ar avea nevoie de un spațiu prea mare pentru a se pregăti în condiții optime, micuțele campioane de la gimnastică ritmică trebuie să împartă Sala „Leonard Doroftei", care aparține municipalității ploieștene, cu amatorii care vin să joace baschet, handbal, fotbal și care, de multe ori, uită că în vecinătatea lor se mai desfășoară o activitate.

Rezultatele preced cererea

„Nu vreau să fiu înțeleasă greșit. Toată lumea are libertate să facă sport, dar și noi avem nevoie de liniște pentru ca fetele să se poată concentra, să audă muzica, să ne audă instrucțiunile. Nu am avea nevoie de o sală imensă, ci una cam de 16 metri pătrați unde să facem antrenamentele propriu-zise, o alta prevăzută cu oglinzi pentru partea coregrafică. Este drept că nu am făcut cereri în acest sens, pentru că știu că sunt probleme cu spațiul. Dar noi mergem pe principiu întâi să dăm și, ulterior să primim. În 2012 sperăm ca fetele să obțină titlul de campioane naționale și după un astfel de rezultat vom avea altă intrare pentru a solicita condiții mai bune ", ne-a declarat Liliana Băescu, coordonator al lotului de gimnastică ritmică de la CSM Ploiești.

În prezent, fetele își desfășoară activitatea pe un covor care măsoară 14 metri pătrați, iar partea de coregrafie o pregătesc în sala de balet, unde, însă nu există înălțime pentru lansările obiectelor. „În sportul acesta, înălțimea sălii este una dintre condițiile esențiale pentru buna pregătire a exercițiilor", a completat Liliana Băescu.  ƒ

Lamentările și renunțare nu sunt pentru campioni!

Născuți și formați pentru a fi învingători, tinerii sportivi ploieșteni sunt hotărâți să nu renunțe până nu-și vor vedea visul împlinit, cel de a fi campioni de talie internațională. E adevărat că drumul spre glorie le este presărat cu o mulțime de obstacole, printre care și lipsa unei baze adecvate de antrenament, dar ambițioși și luptători, atât atleții, cât și gimnastele nu au timp nici să se lamenteze și nici să aștepte până când autoritățile locale se vor apleca și asupra valorilor adevărate.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite