Ploieşti: A început goana după ghiozdane

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ploieşti: A început goana după ghiozdane
Ploieşti: A început goana după ghiozdane

Magazinele cu rechizite din Ploieşti s-au aprovizionat cu zeci de modele de ghiozdane pentru şcolari şi preşcolari, la toate preţurile şi pentru toate gusturile.

Mai este puţin timp până la începerea noului an de învăţământ şi magazinele cu rechizite din Ploieşti şi-au făcut stocul cu ultimele modele de ghiozdane pentru elevii şi părinţii care au lăsat pe ultima sută de metri efectuarea cumpărăturilor pentru şcoală.

La mare căutare sunt, în acest an, ghiozdanele tip troller, cu ajutorul cărora elevii pot transporta atât manuale şi caiete, cât şi echipamente pentru orele de sport.

“Acestea au rotile şi un mâner de care pot fi trase atunci când greutatea este prea mare şi nu permite purtarea pe umeri a ghiozdanului. Este o modă nouă şi pot spune că am vândut deja câteva zeci de astfel de  produse”, a spus Alina Ion, vânzătoare la un magazine cu rechizite situat în centrul municipiului.

Preţurile ghiozdanelor tip troller sunt ceva mai piperate comparativ cu cele clasice, tip rucsac, putând ajunge până la 200 de lei, dacă sunt de firmă.

Ghiozdanele nu trebuie să fie grele
Specialiştii recomandă părinţilor să nu cumpere copiilor ghiozdane care se poartă pe un singur umăr, ci modele cu bretele late, care să nu le îngreuneze umerii. De asemenea, ei spun că pentru distribuirea uniformă a greutăţii genţii pentru şcoală, este bine ca elevii s㬠folosească centura care se prinde la nivelul taliei. Ghiozdanele cu o singură bretea pot cauza probleme de sănătate.

“Elevii, mă refer la cei din clasele I-VIII, care sunt în creştere, nu trebuie să care greutate mare la şcoală. Nu este necesar să-I împovărăm peste măsură cu tot felul de rechizite. Ideal ar fi ca  ghiozdanul să nu cântareasca mai mult de cel mult 15 % din greutatea corporală”, a menţionat medicul Alexandra Vâlcu.

În magazinele cu rechizite din Ploieşti, ghiodanele tip rucsac, costă între 20 şi 100 de lei.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite