70 de şcoli închise în Prahova. Marți și miercuri, cursurile se suspendă UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Luni dimineaţă, în Prahova, zeci de unităţi de învăţământ au fost închise din cauza drumurilor blocate de zăpadă. Dar, din cauza problemelor generate de codul portocaliu de vreme rea, numărul şcolilor unde va fi sistată activitatea didactică va creşte pe parcursul zilei.

ORA 14.10

Marți și miercuri, orele din toate școlile rurale din Prahova, dar și din orașele Mizil, Urlați, Vălenii de Munte și Slănic, vor fi suspendate.

În muncipiile Ploiești și Câmpina, dar și în celelalte orașe din județ, cursurile vor avea 45 în loc de 50 de minute, iar pauzele vor fi scurtate la 5 minute.

Iată și comunicatul de presă al ISJ Prahova: „Având în vedere hotărârea Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă, constituit la nivelul Judeţului Prahova, şi a Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Prahova anunţă că, în zilele de marţi, 7 februarie şi miercuri, 8 februarie 2012, nu se vor desfăşura cursuri în unităţile şcolare şi preşcolare de pe raza judeţului Prahova, cu excepţia localităţilor: Ploieşti, Câmpina, Băicoi, Plopeni, Breaza, Buşteni, Comarnic, Sinaia, Azuga, Boldeşti Scăeni, Păuleşti".

ORA 11.35

Potrivit unor informații de ultim moment, cursurile ar putea fi suspendate în Prahova atât marți, cât și miercuri, adică pe 7 și 8 februarie. Singurii elevi care vor veni la ore sunt cei din Ploiești și Câmpina.

Rămâneți pe ploiesti.adevarul.ro pentru informații despre orarul din zilele următoare al școlilor și grădinițelor din localitățile prahovene.

ORA 10.45

Numărul școlilor în care nu se învață în Prahova s-a mărit la 70 de școli și grădinițe. 8.493 de elevi sunt afectați. Se ia în considerare și posibilitatea ca marți, 7 februarie, să se suspende cursurile în tot județul. Prefectura și Inspectoratul Școlar Prahova vor face cerere la Ministerul Educației, în acest sens, pentru a preîntâmpina orice fel de incidente, urmând ca orele să se recupereze ulterior.

ORA 9.47

"Şcolile care sunt închise sunt în majoritatea lor din mediul rural, iar situaţia a fost creată de ninsoarea căzută din abundenţă care a blocat circulaţia pe unele drumuri. Vârful avertizării de ninsoare şi viscol va fi atins mai târziu, prin urmare este foarte posibil să crească numărul unităţilor de învăţământ pe care le vom închide", ne-a declarat Gheorghe Borovină, inspector şcolar general la Inspectoratl Şcolar Judeţean Prahova.
Acolo unde activitatea didactică se desfăşoară, profesorii au obligaţia să întocmească o listă cu elevii care nu au ajuns la şcoală şi să se intereseze de motivul absenţei lor pentru a nu fi rămas înzăpeziţi sau să fi întâmpinat alte probleme din cauza zăpezii, poleiului şi viscolului.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite