Deszăpezirea este numai pe străzile mari şi pentru prieteni FOTOGALERIE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Deszăpezirea, numai pe traseele autobuzelor
Deszăpezirea, numai pe traseele autobuzelor

Serviciul de Gospodărire Urbană Ploieşti şi Rosalul, operatorul de salubritate au început în forţă, încă de marţi seară, operaţiunile de curăţire a zăpezii, cu prioritate pe arterele principale. Cel puţin aşa declară reprezentanţii Primăriei.

Miercuri au fost închise aproape o oră, două artere rutiere, Andrei Mureşanu şi Maramureş, pentru a fi deszăpezite şi pentru transportul zăpezii. Primăria a mai promis că în noaptea dintre miercuri şi joi, va curăţa toate străzile de acces către şcoli.

Dispecera Primăriei Ploieşti recomandă ploieştenilor, care sună pentru a reclama faptul că sunt blocaţi pe străzi impracticabile circulaţiei auto, să lase maşinile acasă ca şi cum mersul cu automobilul ar fi un moft.

Ploieştenii şi-au făcut un obicei din a aştepta ajutor de la autorităţi chiar şi când intuiesc că acesta va veni târziu sau deloc, astfel că pe foarte multe străzi au stat liniştiţi, cu nămeţii până la geamuri, unii fără a curăţa nici zăpada de pe trotuarul din faţa locuinţelor. Chiar dacă carosabilul nu cade în sarcina riveranilor, totuşi când plugurile sau volele nu-şi mai fac apariţia aceştia nu pun mâna pe lopeţi nici dacă are cineva nevoie de vreo ambulanţă pe stradă.

Deszăpezire Ploieşti

CLICK pe imagini pentru a vedea FOTOGALERIA

Dincolo de lenea şi fudulia multora dintre ploieşteni, autorităţile par a se încăpăţâna să nu intre pe străzile lăturalnice, chiar dacă se află la 50 de metri de acestea. Regula oficială a şefilor „numai străzile importante" nu este totuşi literă de lege. O ditamai vola curăţa luni seară o parcare insignifiantă din spatele unor blocuri pentru numai patru autoturisme în zona Cina.

Un alt utilaj asemănător a făcut curăţenie lună, numai în faţa unei case, de pe o străduţă lăturalnică, tot din acelaşi cartier pentru a permite ieşirea unei singure maşini, sub pretextul spus de şofer „că e un domn extrem de important".

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite