Circulaţia este blocată sau restricţionată şi pe drumurile naţionale din Prahova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trei drumuri naţionale erau închise, în Prahova, luni dimineaţă, iar pe alte două traficul greu a fost restricţionat. Poliţiştii îi sfătuiesc pe şoferi să se inetereseze, în prealabil, de starea arterelor, înainte de a bleca la drum, pentru a nu rămâne blocaţi pe drumurile înzăpezite.

ORA 18.50

Iată care este situațua drumurilor din Prahova la căderea serii:

Pe DN 1 și pe DN 72 se circulă, dar în condiții de iarnă

Pe DN1 A, până la limita cu județul Brașov se circulă, cu excepția autovehiculelor cu masa până la 7,5 tone

Pe DN1 B se circulă până la Buzău, cu acepția mașinilor cu masă până în 3,5 tone

DN 1 D rămâne, în continuare, închis

Pe Dn71, se circulă cu excepția mașinilor cu masa până la 7,5 tone.

DJ 102 D, DJ 100 C și DJ 100 H sunt închise.

ORA 12.20

Autorităţile judeţene dau asigurări că acţionează pe toate drumurile cu probleme. Pe şoselele unde traficul este restricţionat pentru maşinile de mare tonaj au fost amenajate spaţii unde şoferii de TIR pot să tragă pe dreapta în condiţii de siguranţă. „Astăzi, localităţile Baba Ana, Boldeşti Grădiştea, Fulga şi Sălciile erau singurele în care nu se putea ajunge. Drumarii acţionează în continuare. Drumurile judeţene 100 B, 100 C, 102 D şi 102 H sunt blocate. Pe DN 1 A, de la Boldeşti înspre nord, şi pe DN 1, începând de la Ploieşti, traficul greu este restricţionat. Au fost amenajate locuri unde şoferii maşinilor cu masa peste 7,5 tone pot să tragă pe dreapta. Nu au existat şoferi rămaşi înzăpeziţi, pentru că autorităţile au acţionat încă de aseară şi au semnalizat corespunzător drumurile blocate. Nu există ambulanţe prinse în trafic“, a declarat, luni, Adrian Dobre, prefectul judeţului Prahova.

ORA 11.30

Pe DN1 se circulă normal la această oră, dar de la Nistorești, circulația autovehiculelor mai grele de 7,5 tone este interzisă.

DN 71 Sinaia (PH) - Moroeni (DB) este blocat în continuare.

Nu se circulă nici pe DJ 102 D și Dj 100C.

ORA 11.28

Pe DN 1B, de la Ploiești la Albești, traficul este deschis doar autoturismelor cu masa sub 7,5 tone. De la Albești la Mizil (DN1B) și de la Albești la Ciorani (DN1D), circulația este închisă.

ORA 11.26

Pe DN1A, între Blejoi și Văleni, circulația a fost deschisă doar turismelor. Conform datelor furnizate de Inspectoratul Județean de Poliție Prahova, de la Vălenii de Munte spre Brașov, traficul rămâne, momentan, blocat pentru a permite echipajelor de deszăpezire să intervină pentru degajarea carosabilului.

ORA 10.12

Conform informaţiilor prezentate de Infotrafic, drumurile naţionale, din Prahova, blocate din cauza zăpezii sunt următoarele:

DN 1D Albesti-Paleologu (PH) - Urziceni (IL)
DN 71 Sinaia (PH) - Moroeni (DB)
DN 1A Săcele - Cheia - Vălenii de Munte.

Totodată, sunt impuse restricţii de circulaţie pentru traficul greu pe DN 1B Albeşti-Paleologu - limita cu judeţul Buzău, DN 1A Blejoi - Vălenii de Munte
În situaţia în care şoferii constată că stratul de zăpadă îngreunează din ce în ce mai mult circulaţia, este indicat ca aceştia să-şi continue drumul până în cea mai apropiată localitate, unde pot găsi adăpost, iar autovehiculul poate fi supravegheat. Acesta trebuie oprit în afara carosabilului pentru a nu împiedica intervenţia utilajelor de deszăpezire.
Din cauza ploii, stratul de zăpadă existent pe unele drumuri a devenit alunecos. De asemenea, ploaia spală materialul antiderapant, iar temperaturile scăzute favorizează producerea poleiului.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite