Dulceaţa de la Brebu s-a vândut ca...pâinea caldă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Weekend-ul acesta a fost unul...dulce în localitatea prahoveană Brebu, unde s-a organizat prima ediţie a „Festivalului dulceţii, compotului şi sucului natural".

Zeci de producători, atât din localitate, cât şi din alte zone ale judeţului şi ale ţării şi-au expus spre vânzare, în livada Primăriei Brebu, delicatesele preparate în gospodăriile proprii după reţete tradiţionale.

Participanţii la eveniment au avut ocazia să deguste şi dulceaţă din cătină, din soc sau din pepene galben ori roşu. Senzaţia festivalului a reprezentat-o dulceaţa preparată din vinete, gogonele sau morcov. Pentru a-şi convinge cumpărătorii de minunile care se pot face într-o bucătărie românească, gospodinele le-au făcut demonstraţii de preparare a delicateselor.

Cumpărătorii nu s-au lăsat aşteptaţi, iar în aproape trei ore de la deschiderea evenimentului marfa expusă spre vânzare deja se epuizase. Un borcan de 200 g de dulceaţă a fost comercializat cu 10 lei, ceva mai scumpe fiind sortimentele inedite.

„S-a vândut nesperat de bine pentru prima ediţie a unui atfel de festival. Cei mai mulţi cumpărători au fost persoane din Bucureşti. Am avut tot felul de sortimente şi toate au avut căutare. Noi le-am dat ocazia să deguste dulceaţa pe clătite. Acum mai avem câteva borcane din mure, dar sunt sigură că le vom vinde", ne-a declarat Elisabeta Neagoe din Brebu.

Pe lângă dulceţuri, oamenii şi-au putut face provizii şi de miere, legume sau brânzeturi aduse de producători din Ardeal.

„A mers bine vânzarea şi la noi ţinând cont că a fost prima ediţie a unui astfel de festival. Anul viitor sigur vom avea profituri mai bune pentru că oamenii vor şti de eveniment şi vor veni în număr mai mare", ne-a spus Mădălin Bangălă venit din Braşov cu produse lactate obţinute la ferma părinţilor lui.

De asemenea, organizatorii au amenajat spaţii şi pentru atelierul de meşteşugari.

Atmosfera a fost întreţinută de ansambluri folclorice şi interpreţi de muzică populară, dar şi de glumele actorului Andrei Duban.

Festivalul a fost organizat de Primăria Brebu, în parteneriat cu mai mulţi sponsori, costurile ridicându-se la aproximativ 16.000 de lei. Jumătate din această sumă a fost asigurată de la bugetul local.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Prahova, click pe poza de mai jos:

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite