Fenomenul vaccinării la chiuvetă, de neoprit în Prahova. Liderii grupării care vindeau certificate, lăsaţi în libertate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liderii grupării de la Valea Călugărească, lăsaţi în libertate FOTO Poliţia Prahova
Liderii grupării de la Valea Călugărească, lăsaţi în libertate FOTO Poliţia Prahova

Curtea de Apel Ploieşti a decis, marţi 19 octombrie, ca cei patru lideri ai grupării de falsificatori de certificate de vaccinare să rămână în libertate, doar sub măsura controlului judiciar.

Alte câteva zeci de persoane, suspectate că s-au vaccinat „la chiuvetă“ nu au nicio măsură preventivă.

Pe rolul prachetelor din Prahova mai sunt alte anchete în derulare care vizează acelaşi tip de afacere: bani contra certificat de vaccin, fără ca beneficiarul să fi trecut vreodată printr-un centru de vaccinare anti COVID.

Surse judiciare au precizat că sunt sute de persoane care se află în această situaţie doar în Prahova.

Curtea de Apel Ploieşti a decis printr-o soluţie definitivă să respingă ca nefondată contestaţia formulată de procurori împotriva deciziei Tribunalulu Prahova care a hotărât ca suspecţii în cauză să nu fie arestaţi preventiv.

”(…) respinge ca nefondată contestaţia formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova, împotriva încheierii nr.347 din data de 15.10.2021 pronunţată de Judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Prahova, privind pe inculpaţii: Mititelu Alina‚ Manole Adrian, Pancu Sebastian şi Matei Tomis-Florin. (…) Definitivă. Cercetată şi pronunţată în cameră de consiliu, astăzi, 19.10.2021”, conform portalului instanţelor de judecată.

Decizia judecătorilor de la Curtea de Apel Ploieşti vine la doar o zi după ce ministrul de Interne Lucian Bode a avertizat public că cei implicaţi în afaceri cu certificate de vaccinare fictive ”vor ajunge la puşcărie”.

Surse judiciare au precizat că în acest moment, în judeţul Prahova sunt în derulare mai multe anchete privind vaccinări fictive, una vizează angajaţi ai unui mare spital din judeţ, iar altele - centre de vaccinare din zonele rurale din Prahova (cabinet medicale individuale ale unor medici de familie sau chiar centre de vaccinare amenajate în mediul rural).

Nu doar în Prahova au fost lăsaţi în libertate suspecţii în dosare de vaccinare „la chiuvetă“. Doctoriţa din Dâmboviţa, care a vaccinat fotbaliştii antrenaţi de către soţul său, a fost şi ea plasată în control judiciar.

Medicul de familie Daniela Mitrea şi soţul său, Cristian Mitrea, preşedinte şi antrenor la Asociaţia Sportivă Fotbal Club Pucioasa, sunt acuzaţi că au implementat în sistem date nereale privind vaccinarea antiCOVID a 10 jucători de la clubul respectiv, eliberandu-le acestora adeverinţe de vaccinare false, care le-a permis participarea la competiţii sportive.

Dacă în cazul de la Dâmboviţa, anchetatorii nu s-au pronunţat cu privire la plata unor taxe, contra documentelor false care să dovedească vaccinarea, la Prahova situaţia a stat cu totul altfel. 

Procurorii au spus că liderii grupării, un infirmier, doi asistenţi şi un instalator, au construit un sistem paralel de vaccinare prin care au reuşit să obţină ilegal sume uriaşe de bani. Fiecare doritor plătea între 200 şi 800 de lei şi au fost cel puţin 90 lei, cei mai mulţi fiind din Sinaia, Buşteni, Ploieşti şi Valea Călugărească, spun surse apropiate de anchetă.

Citeşte şi:

O femeie şi trei bărbaţi, duşi la Tribunal pentru arestare preventivă în dosarul vaccinărilor fictive de la Prahova

Vaccinare la chiuvetă. Cum răspunde acuzaţiilor medicul din Dâmboviţa care ar fi vaccinat doar pe hârtie mai mulţi fotbalişti VIDEO

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite