28 de familii din Sinaia se mută în casă nouă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lucrările la blocuri au fost realizate din fonduri de la bugetul de stat şi cel local Foto: arhiva Adevărul Ploiești
Lucrările la blocuri au fost realizate din fonduri de la bugetul de stat şi cel local Foto: arhiva Adevărul Ploiești

Peste 80 de locuitori din Sinaia au primit, în cadrul unui eveniment început marţi la ora 11.00, cheile de la noile apartamente, construite de Primărie şi destinate persoanelor care au fost sau urmează să fie evacuate din locuinţele retrocedate

În a treia zi de Paşte, 83 de sinăieni se mută în casă nouă. Primăria a predat cheile de la 28 de apartamente destinate persoanelor evacuate sau evacuabile care locuiesc sau au locuit în imobile predate foştilor proprietari, informează Observatorul prahovean. Blocul E3, construit special pentru a găzdui acest tip de locuinţe, este situat pe strada Spitalului.

Autorităţile din staţiunea de pe Valea Prahovei au avut şi anul trecut o ceremonie asemănătoare, când au primit locatarii în alte 28 de apartamente, chiar înainte de Crăciun.

CITIŢI ŞI:

Zeci de localnici sin Sinaia vor petrece Crăciunul în casă nouă

„După ce, în ajunul Crăciunului, s-au mutat în casă nouă primii 81 de sinăieni, acum de Sfintele Sărbători de Paşte, încă 28 de familii dintre chiriaşii care au fost evacuaţi din case naţionalizate se pot bucura de o locuinţă. Nu a fost deloc uşor să construim aceste locuinţe, dar cu siguranţă le-a fost mult mai greu sinăienilor care au fost evacuaţi din casele retrocedate foştilor proprietari. Mi-am dorit foarte mult să le pot asigura un acoperiş deasupra capului şi mă bucur că au avut încredere că voi finaliza acest proiect. Foarte curând vom da în folosinţă al treilea bloc din cele cinci în care am construit 140 de locuinţe" a declarat Vlad Oprea, primarul oraşului Sinaia.

Repartizarea chiriaşilor care au locuit sau locuiesc în imobile predate foştilor proprietari a fost aprobată prin hotarârea Consiliului Local Sinaia numarul 144 din 29 septembrie 2011, potrivit sursei citate.

Obiectivul în valoare de 4,9 milioane de lei a fost finanţat de la bugetul de stat prin programul de finanţare a construcţiilor de locuinţe sociale destinate chiriaşilor evacuaţi, dar şi parţial de la bugetul local. Blocul are 6 etaje, este compus din 7 garsoniere a câte 38,48 mp, 21 de apartamente de 2 camere cu 56,49mp şi este racordat la toate utilităţile.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite