Excursii în care trebuie să „uiţi“ acasă maşina. „Drumul vinului“ din Prahova a fost inclus în ofertele agenţiilor de turism

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Incursiunea pe „Drumul Vinului“ trece, obligatoriu, prin cramele prahovene. FOTO Adevărul
Incursiunea pe „Drumul Vinului“ trece, obligatoriu, prin cramele prahovene. FOTO Adevărul

Drumul Vinului reeditează un segment mai vechi dintr-un drum al vinului folosit de romani, care străbatea Europa. Acesta străbate podgoriile renumite ale judeţului Prahova şi include popasuri la conace, curţi domneşti şi mănăstiri. Pentru că excursia include degustări de vinuri, cel mai bine ar fi să lăsaţi acasă maşina

Turiştii care sunt în căutarea de noi obiective în Prahova pot alege „Drumul Vinului“, un circuit care a fost inclus recent în oferta agenţiilor de turism.

Drumul Vinului reeditează un segment mai vechi dintr-un drum al vinului folosit de romani, care străbatea Europa. Acesta străbate podgoriile renumite ale judeţului şi include popasuri la conace, curţi domneşti şi mănăstiri.

Drumul trece prin localităţile Filipeştii de Târg, Băicoi, Boldeşti, Bucov, Pleaşa, Valea Călugărească, Iordăcheanu, Urlaţi, Ceptura, Fântânele, Tohani, Gura Vadului, Călugăreni, iar pentru a exploata în totalitate ,,aurul lichid”, s-au introdus în circuitul turistic vitivinicol cramele de la Urlaţi şi Azuga unde sunt oferite spre degustare vinuri şi spumantele zonei, însoţite de meniuri câmpeneşti tradiţionale.

Traseul este o vizită în amănunt a podgoriei Dealu Mare, situată pe aceeaşi latitudine cu regiunea Bordeaux, Franţa, numită şi “Patria vinurilor roşii” sau „Toscana României“, datorită climatului foarte bun pentru vinurile roşii.

Recent, traseul „drumul Vinului“ a fost inclus în oferta agenţiilor de turism din ţară, „experienţele“ fiind gândite de o jumătate de zi, o zi sau două zile.

Plecările pentru aceste excursii sunt din Bucureşti, Ploieşti sau Sinaia, iar tariful unei excursii de o zi pleacă de la 55 de euro, în cazul grupurilor, şi ajung la 130 de euro pentru trasee de două zile.

Traseul poate fi făcut şi individual, prin contactarea reprezentaţilor obiectivelor de traseu, unde, eventual, vă puteţi face rezervare pentru vizită sau pentru cazare. 

Degustările de vinuri, punctul forte al „Drumului Vinului“

Domeniile Tohani, Crama Budureasca, Crama Serve, Crama Rotenberg, Domeniile Dealu Mare Urlaţi, Cramele Basilescu, Conacul Urlăţeanu, ICDVV, Muzeul Conacul Bellu Urlaţi, Mănastirea Vărbila, Mănăstirea Jercălăi, Muzeul Crama 1777 sau Mănăstirea Zamfira sunt doar câteva din obiectivele traseului.

Unul dintre cele mai cunoscute vinuri din această zonă, pe care le veţi degusta în timpul excursiei este Feteasca Negră, supra-numit şi „Ambasadorul vinurilor româneşti” datorită calităţilor deosebite şi recunoaşterii internaţionale.

Nu sunt mai prejos, însă, şi celelalte soiuri de vinuri produse în Prahova, precum Feteasca Albă, Cabernetul, Tămâioasa Românească, Fume, Pinot, Merlot sau Rose. Alte vinuri care se pot găsi în podgoria Dealu Mare sunt Burgund Mare, vin roşu, Băşicată sau Beşicată, Riesling Italian, Pinot Gris, Sauvignon, Fetească Regală, Muscat Ottonel.

Vă mai recomandăm

Cele mai frumoase trasee de bicicletă din Prahova. În lung şi-n lat, pe două roţi, prin munţi şi podgorii. Vremea din ce în ce mai frumoasă este un bun motiv să scoateţi bicicletele din debara sau garaj şi să porniţi într-o aventură pe două roţi prin podgoriile şi munţii Prahovei. De la Ploieşti la Urlaţi şi de la Câmpina la Săcele sunt două trasee foarte frumoase şi uşor de făcut

„Capitala aurului negru“, a schiului şi a „aurului lichid“. Prahova se mândreşte cu industria, turismul montan şi podgoriile. Resursele de petrol din adâncurile plaiurilor prahovene, frumuseţea ameţitoare a Bucegilor şi tăria licorilor extrase din solul fertil al podgoriilor Dealu Mare s-au consacrat ca „branduri“ ale judeţului Prahova, elemente care îi imprimă o unicitate inconfundabilă
 

Ploieşti



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite