DISPERARE. Mai multe familii de ploieşteni locuiesc în barăci muncitoreşti, fără a avea drept la acte de identitate (GALERIE FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zeci de ploieşteni evacuaţi din fostul cămin de la UZUC locuiesc în nişte barăci oferite de municipalitate şi într-un fost punct termic.

De trei ani, oamenii se plâng că nu-şi pot face acte pentru că nu au un domiciliu stabil.Modulele sunt dotate cu aer condiţionat, însă nu au alte utilităţi.

La sfârşitul lui 2008, peste 50 de ploieşteni au fost evacuaţi din căminul UZUC din cauza unor datorii. Însă printre cei daţi afară s-au numărat şi familii care erau cu dările la zi. Iniţial, reprezentaţii Primăriei i-au asigurat pe oameni că mutarea în module este doar o situaţie temporară. În realitate, barăcile s-au transformat în... noul cămin permanent al evacuaţilor. Unul deloc confortabil, dacă ţinem cont că acestea nu au niciun fel de dotare în afară de aer condiţionat.

VEDEŢI AICI CUM TRĂIESC, ÎN BARĂCI DE TABLĂ, CELE 9 FAMILII DE PLOIEŞTENI

„La mine nici măcar ăsta n-a mers. În afară de curent, nu mai avem nicio utilitate. Fiind de tablă, iarna îngheţăm, iar vara facem saună în barăcile astea. Cel mai rău e că nu ne putem face acte pentru că nu avem un domiciliu stabil", ne-a declarat Monica Bărbuceanu, una dintre locatarele modulelor.

Prin hotărâre de Consiliu Local, contractele de închiriere sunt reînnoite din şase în şase luni. "Până la anu' n-avem nicio şansă să plecăm de aici ţinând cont că în septembrie-octombrie semnăm noile contracte cu Primăria", ni s-a plâns Constantin Pantazi, care îşi duce traiul împreună cu soţia şi cei doi copii într-un fost punct termic.

De la Primărie veştile nu sunt deloc unele îmbucurătoare pentru familiile evacuate. "Dacă au depus cereri şi sunt pe lista de priorităţi vor primi locuinţe sociale atunci când vom avea disponibile, momentan nu avem", ne-a spus Brânduşa Pietraru, şefa Administraţiilor Serviciilor Sociale Comunitare Ploieşti.

Chiria pe care o plătesc persoanele evacuate este de 50 lei pentru cei care locuiesc în module şi 40 pentru familiile care au primit cameră în fostul punct termic. 

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite