Dezbatere publică, la Ploiești, pe tema eutanasierii maidanezilor. Ploieștenii vor decide soarta câinilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adăpostul de câini de la Bucov. Foto Alex Policală
Adăpostul de câini de la Bucov. Foto Alex Policală

Votarea, în cursul zilei de marți, a legii care permite eutanasierea câinilor comunitari a determinat reacții și la Ploiești. Străzile pline de câini, persoanele care se prezintă, zilnic, la Spitalul de Boli Infecțioase din oraș, mușcate de câini, dar și numeroasele animale care sunt îngrijite de ploieșteni, pe lângă blocuri, au împărțit orașul în două.

Decizia, în cazul animalelor, le va aparține cetățenilor, după cum au promis autoritățile locale.

Dezbatere publică

„Legea îi oferă libertate de decizie administraţiei locale. La Ploieşti, va exista o discuţie publică, în mai multe cartiere, cu mai multe persoane, să ne lămurim ce doreşte populaţia. Va fi o dezbatere amplă, cu toate cărţile pe masă. După ce legea va fi promulgată, le vom cere ploieştenilor să ia o decizie într-o perioadă relativ scurtă de timp, cunoscând variantele care există dar şi costurile pentru fiecare. Totodată, îi vom informa ce presupune eutanasierea câinilor, cât costă sterilizarea, cât costă extinderea adăposturile şi cazarea animalelor. Raportat la ce va decide majoritatea, vom elabora un proiect de hotărâre care va intra în Consiliul Local", ne-a spus punctul de vedere al administrației locale primarul Ploieștiului, Andrei Volosevici.

Solicitări zilnice

La adăpostul de câini de la Bucov sunt în prezent 500 de maidanezi, din capacitatea totală de 900 de animale care pot fi cazate aici. „Ne vom supune deciziei administrație locale în ceea ce privește soarta câinilor. Suntem solicitați zilnic să ridicăm câini de pe străzi, după ce animalele au mușcat copii sau adulți", ne-a spus și Cătălin Vlad, directorul adăpostului.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Prahova, click pe poza de mai jos:

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite